Emberek és életek

Emberek és életek címmel újra nagyszabású programsorozatot szervez a gombai református gyülekezet. A Pest megyei település reformátusai a márciusi rendezvényekkel nemcsak a reformátusoknak, hanem minden gombainak szeretnének kedveskedni és bizonyságot tenni hitükről.

Szeretnénk a külvilág felé nyitni a rendezvénnyel – mondta Ács Mihály református lelkipásztor a Parókia portálnak.
– Három évvel ezelőtt tartottuk az első hasonló sorozatunkat, aminek nagyon jó visszhangja volt, számos embert mélyen megérintett. Olyanok is ellátogattak a rendezvényre, akik nem tartoztak korábban a gyülekezethez, nem jártak sem templomba, sem bibliaórákra. Sokan kérdezték azóta is, hogy mikor szervezünk újra „Emberek és életek" sorozatot, most eljött az ideje. Igyekeztünk olyan vendégeket hívni, akiknek tanulságos az életútjuk, vagy olyan foglalkozást végeznek, ami érdekes lehet a mai ember számára. Bizonyára mindenkinek jó lesz hallani a legkülönfélébb témákról hiteles emberektől. Vendégünk lesz Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója, Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatója, Topolánszky Zsindely Katalin, pszichoterapeuta, klinikai gyermek-szakpszichológus, Vass Pál, a Balatonszárszói Családi Hotel és Konferenciaközpont egyházi kapcsolattartója, a Lónyay utcai Református Gimnázium növendékei pedig színielőadással készülnek, a tékozló fiú történetét adják elő.

 

Ács Mihály elmondta azt is, hogy a gombai önkormányzat ingyen bocsátotta a gyülekezet rendelkezésére a község rendezvényházát, a programok utáni szeretetvendégségről pedig a gyülekezeti tagok gondoskodnak.

Három évvel ezelőtt a Parókia portál stábja is ellátogatott az „Emberek és életek" című rendezvényre. Az erről szóló tudósításunkat „A bázis" címmel olvashatja.

A 2015. március 2-án, hétfőn kezdődő programokról az alábbiakban olvashat.