Cikkek

Adventi szolgálat

Gyertyákat gyújtunk az adventi vasárnapokon, melyeknek fénye csak halvány szikrája az igazi világosságnak, mely több mint 2000 éve beragyogta az eget Betlehem fölött.

Ebben a fénysugárban a Kálvin János Református Általános Iskola idén alakult énekkara már az adventet megelőző vasárnap hirdethette, hogy nemsokára a várakozás időszakába lépünk. Iskolánk diákjai most is lelkesen és szeretettel készültek az adventi szolgálatokra versekkel, jelenetekkel, énekekkel, melyekkel ismét közelebb kerülhettünk az élet világosságához. Felkészítőjük Balogh Ferencné tanárnő.
A 2. osztály először az Északi Templomba, majd az óvodába vitte az örömhírt "Egy régi éjszaka- című jelenettel és versekkel. Felkészítőik Légrádi Gézáné és Mónus Béláné tanítónők. Harmadikosaink a Kossuth téri Templomban tehettek bizonyságot Isten ígéretéről és beteljesedéséről, majd a Tejipar kérésének eleget téve az ott dolgozóknak is előadhatták műsorukat. Felkészítőik Balkánszkyné Oláh Erika és Nagy Istvánné. Az alsó tagozat legidősebbjei az énekkar műsorával színesítve a környező gyülekezeteink meghívása mellett a Mátészalkai Művelődési Központban is felléptek a Mindenki Karácsonyán, majd az Újtelepi Templomban is bemutathatták a "Nem volt számukra hely- című gondolatébresztő karácsonyi jelenetüket. Felkészítőik Pappné Szabó Angéla és Mózes Noémi. Iskolánk "legöregebb- tanulói, a 6. osztályosok az Idősek Kertjében szolgálhattak műsorukkal. Felkészítő Vadász Sándor. Köszönet illeti a gyerekeket, akik már most megismerhetik az Úr Jézust és világíthatnak az Ő dicsőségére, és köszönet a felkészítőknek odaadó munkájukért és türelmükért. Bízunk abban, hogy idén is sok szívhez eljutott Isten üzenete, és nemcsak így karácsonyhoz közeledve, hanem az év minden napján élhetünk szeretetben és békességben.
Áldott, békés ünnepeket kíván a Kálvin János Református Általános Iskola valamennyi tanulója és dolgozója.
"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme.- Ézsaiás 9,5

Nagy Istvánné—tanítónő

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél