Cikkek

Kedves vendég a rénszarvasok földjéről

A Gedeon társaság Mátészalkán 2003 őszén alakult. Táborunk ez idő alatt 3500 bibliát osztott iskolákban, kórházakban, öregotthonokban, fél katonai szervezeteknél (tűzoltóság, vám és pénzügyőrségnél). Ezeket a bibliákat Amerikában nyomtatják, költségeit a Nemzetközi Gedeon Társaság fedezi adományokból.

A Biblia szétosztását a Gedeon szabályzat szerint kell végezni. A szabályzat betartásának ellenőrzése évenként történik, ami a szervezetünknél november 21-22-én volt. Ez nemzetközi ellenőrzést jelent, melynek keretében látogatott el hozzánk finn testvérünk Raimo Manninen. A csoportunkra bízta a két nap programjának szervezését és lebonyolítását. Igyekeztünk minél átfogóbb képet adni a szervezeti működésünkről.
Első nap a Széchenyi általános iskolában biblia osztás történt ,délután pedig megbeszélésre (meetingre) került sor. Beszélgetésünk során a rövid és hosszú távú feladatokat tekintettük át. Ezekből említenék néhányat. A lelkészekkel és gyülekezettekkel való kapcsolattartás. Gyülekezeti bemutatkozások, amelynek célja szolgálatunk bemutatása, illetve társaságunk bővítése új Gedeon tagokkal, valamint adományok gyűjtése. Fontosnak tartottuk szabályzatunk betartását, ezen belül is a biblia osztásának célját, hogy olyan emberekhez juttassuk el Isten igéjét, akik még nem rendelkeznek bibliával. A hosszú távú feladatok közt kiemelném új táborok megalakítását Fehérgyarmaton, illetve Nyírbátorban.
A második napon Túristvándiban 7 panzióban helyeztünk ki háromnyelvű, angol-német-magyar nyelvű bibliát. Nagy segítségünkre volt az egyik panzió tulajdonos Karmacsi Zoltán, aki egyébként presbiter a helyi gyülekezetben. Kihelyezésünk után vendégül látott ebéddel is. A finom falatok után a Cégénydányádi öregek otthonában adtunk át nagyalakú bibliákat, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket . A kétnapos programunk a Kossuth-téri bibliaórán tartott bemutatkozással zárult, ahol Manninen testvérünk bizonyság tételét hallhattuk. A bibliaóra persely pénzét megkaptuk adományként a Gedeon társaság javára, amit elküldtünk Amerikába.
A látogatás után lélekben megerősödve tudjuk tovább végezni munkánkat, ami ránk bízatott. Széles Csaba Gedeon Társaság tag

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél