Újjászületés beatritmusban

A táncdalfesztiválos időkből a mába Kovács Katival

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fantasztikus hangú egri lány, akit az Isten blues, gospel, soul énekesnőnek teremtett. A körülmények és a hazai viszonyok miatt azonban a benne levő ígéret a világhírre és az igazán színvonalas dalok eléneklésére elszállt. Lett belőle egy színvonalas esztrád és hakni énekes, örök anyáknapi giccs-slágerrel (Úgy szeretném meghálálni) és pár utólagos sajnálkozó elemzéssel ("Mi lehetett volna belőle, ha máshova születik").

És akkor, több mint 40 évvel a kezdetek után, valami történt. Fiatal zenészek elkezdték játszani azokat a bizonyos elfelejtett régi számokat, amelyek még magukba hordozták az ígéretet valami többre-jóra az énekesnő karrierjében.  Felkérték az énekesnőt, és ő meglepődve bár, de belevágott a kísérletbe, amelyet mint produkciót egyre több helyre hívnak és egyre sikeresebb.

Ennyi a története dióhéjben Kovács Kati zenei újjászületésének. Szeretem az ilyen történeteket, mai mindent és mindenkit újrafelhasználó, mixelő világunknak egyik  kegyelmi pillanata ez, amikor egy régen elfeledett lehetőség ha egy kicsit másképp és más módon is, de megvalósul.  Ez a fajta modern hagyományőrzés azért jó, mert a múltból nem a vicces butaságok után nosztalgiázik, hanem az elveszettnek hitt lehetőségeket valósítja meg.

Hiszek abban, hogy Istennek jó terve van az életünkkel, és ha ezt a tervet keressük , akkor akár rég elveszetnek hitt lehetőségek is megvalósulhatnak és olyan dolgokra is képessé válunk, amiről korábban nem gondoltunk volna, hogy sikerülhet.

Engem Kovács Kati megújulása erre emlékeztet, ezért is fogok valamelyik koncertjére elmenni a közeljövőben. Gondoljunk erre, amikor látjuk hirdetni, hogy Kovács Kati és a The Qualitons koncert lesz és menjünk el rá! Ki tudja, hátha rég elfeledett lehetőségeink megvalósulásának új útjait is felfedezzük?!

 

 

Vissza a tartalomjegyzékhez