Ismer kiemelkedő diakóniai szolgálót?

A református egyház február 28-ig várja a felterjesztéseket az intézményekben és a gyülekezetekben kiemelkedő szeretetszolgálatot végzők munkájának elismerésére. A Juhász Zsófia-díjat az intézményes, míg a Kiss Ferenc-díjat a gyülekezetekben diakóniai szolgálatot teljesítők kaphatják meg.

A 2006-ban alapított Juhász Zsófia-díj és Kiss Ferenc-díj célja, hogy a Magyar Református Egyház elismerje azok munkáját, akik intézményükben, illetve gyülekezetükben olyan diakóniai szolgálatot végeznek, amely mások számára is példaértékű lehet.

Előbbi esetben a református diakóniai intézmények fenntartóitól, utóbbinál az egyházközségektől várják a jelölteket a díjakra. A kitüntetettekről a zsinat diakóniai és egészségügyi bizottsága javaslatai alapján a zsinat áprilisi ülése dönt, az ünnepélyes díjátadást pedig a zsinat őszi ülésén tartják.

Felhívás

A Magyarországi Református Egyház évről évre díjazza a kiemelkedő szeretetszolgálati tevékenységet végző testvéreket. A Juhász Zsófia-díjat az intézményes, míg a Kiss Ferenc-díjat a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot végzők kaphatják meg. Az egyház február 28-ig várja a javaslatokat az idei jelöltekre.

A díjakról:

1. „Kiss Ferenc-díj" – a Magyarországi Református Egyházban végzett gyülekezeti diakóniai szolgálatért.

A kitüntetésre az javasolható, akinek gyülekezeti szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű lehet mások számára, több évtizede segíti az elesetteket. A díjra az egyházközségektől várja az egyház a jelölteket.

2. „Juhász Zsófia-díj" – a Magyarországi Református Egyházban végzett intézményes diakóniai szolgálatért.

Az elismerésre olyan jelöltek felterjesztését várjuk, akik az intézményes szeretetszolgálatban emberileg, szakmailag és a református lelkiség szempontjából is mintaként szolgálhatnak embertársaik számára. Fontos szempont, hogy a jelöltnek legalább 15 éves aktív munkaviszonnyal kell rendelkeznie a református diakóniában. A díjra a református diakóniai intézmények fenntartói javasolhatnak jelölteket.

Az elismerésben évente 2 személy részesülhet, a kitüntetés 300 000 Ft összegű díjjal jár együtt.

Mindkét kategóriában 2-2 személy kitüntetéséről dönt a zsinat diakóniai és egészségügyi bizottságának javaslata alapján a zsinat áprilisi ülése. Az ünnepélyes díjátadást a zsinat őszi ülésén rendezik. 

Minden felterjesztésnek tartalmaznia kell:
- a felterjesztett személy nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám),
- azon gyülekezet, illetve intézmény nevét, ahol szolgál, illetve szolgált,
- a felterjesztés részletes indoklását (maximum 3 oldalban),
- a felterjesztő nevét és elérhetőségeit (cím, telefonszám).

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. február 28.

A pályázatokat postai és elektronikus úton is egyaránt kérjük eljuttatni:

Postacím: MRE Szeretetszolgálati Iroda
1146 Budapest
Hungária krt. 200.
E-mail cím: czibere.karoly@reformatus.hu
Telefonszám: 1/460-0747