Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Ismered e lakókörnyezetedet?

Június 8-án, szombaton reggel 8 órakor gyülekezetünk templomában (1239 Budapest, Hősök tere 11.) találkozhatnak azok, akik részt kívánnak venni a Honismereti Körünk által meghirdetett „Lakóhelyünk/szülőföldünk Soroksár" című programján.

Kiss Péter lelkipásztorunk reggeli áhítata után közösen keressük fel a kerületi Helytörténeti Múzeumot, ahol Soroksár múltjáról, életéről, minden-napjairól hallunk majd szakavatott tárlatvezetést. Megismerkedhetünk nagyszüleink, dédszüleink használati tárgyaival, amelyből a múzeum jelentős gyűjteménnyel rendelkezik.

Ezt követően a soroksári Arborétumba megyünk, ki-ki igénye, felkészültsége, felszerelése szerint. A gépkocsival érkezők üres helyeiket feltöltve indulnak a Péteri major felé, miként a kerékpárosok csapata is. De a 166-os busszal is fel lehet keresni a célállomást. A lényeg, hogy mindhárom csoportot vezető kíséri, így biztos, hogy mindenki meg fog érkezni a botanikus kertbe.

Rövid pihenő, illetve egymás bevárása után egy általános tájékoztatót kapunk a kertről, annak látnivalóiról, majd egy másfél - két órás útra indul a csoport. Szakképzett kísérőnktől minden fontosat megtudhatunk, s bizonyára a kerttel, a botanikával kapcsolatos kérdéseinkre is választ kaphatunk.

A kiadós séta után egy árnyas tűzrakóhely padjain különféle játékokban vehetünk részt, s a gyorsan múló időben észre sem vesszük majd, hogy el-készül az ebéd, melyet gyü-lekezetünk tagjai készítenek el, s látják vendégül a jelenlevőket.
Ha elég vállalkozó kedvű testvérünk lesz, egy focimeccs is lejátszható a kertben.

A program hivatalos része ezt követően ér majd véget, de természetesen a kertet nem kell elhagyni senkinek, az esti zárásig maradni lehet.

A Botanikus Kert a hivatalos tarifáitól eltérő, csökkentett mértékű (300 Ft/fő) hozzájárulást kér a költségeinek fedezéséhez, a kutatómunka részbeni finanszírozásához a belépőktől.

Szeretettel várjuk Testvéreinket, és minden érdeklődőt korhatárra való tekintet nélkül!
(A képek 2011-ben készültek egy hasonló programon.)

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 127, összesen: 1447005

  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.
  • 2024. május 13., hétfő

    Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a háromnapos rendezvény