Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Lelkipásztorunk köszöntője Székelyudvarhelyre

Kik fölépíttettetek az apostoloknak és prófétáknak alapkövén, lévén a szegeletkő maga Jézus Krisztus"

Efézusi levél 2.rész, 20. vers.

Kedves Ünneplő, Hálaadó Gyülekezet!

Krisztusban kedves testvéreim!

Nagy örvendezéssel és hálaadással a szívemben küldöm köszöntésemet evvel az igeverssel családom, a Budapest-Soroksári Református Egyházközség Presbitériuma, és gyülekezetünk minden tagja nevében abból a jeles alkalomból, hogy szeretett testvérgyülekezetünk immáron fiatal felnőtt korba lépett. Akik már megtehetik koruknál fogva, azok mindannyian emlékeznek még arra a boldogságra, azokra az örömökre, amit huszonévesen átélhettek személyes életükben.

Ilyen nagy öröm nekünk, hogy most gyülekezetetek megalakulásának 25. és a templom építésének 20. évfordulóján hálaadásotokban Veletek együtt örvendhetünk. Hiszen a legszebb korban van, a legszebb korát éli most a ti közösségetek. Istennek legyen hála, elég nagyok letettek, felnőtt 25 esztendő alatt egy élő, egy erős közösség! Legyen áldott az Örökkévaló Isten neve! Legyen áldott a templom- és gyülekezetépítő lelkészházaspárért, presbitériumáért, és minden áldozatot vállalni kész keresztyén testvérünkért!

Hálás szívvel örvendünk ünnepetekben, hogy ilyen szép korba léptetek! Ti most nem csupán a múltért lehettek nagyon hálásak, amelyben már annyiszor megélhettétek Istenünk áldását, de a jövőre is bizakodással, reménységgel tekinthettek. Hiszen, mint minden huszonéves előtt ott van még az élet, úgy ti is a legszebb korban vagytok: egy fiatal közösség mindig nagyon nagy növekedés ígéretét hordozza. Mi avval kívánunk áldást hálaadásotokra, hogy kérjük Isten Lelkétől: úgy áldja meg a huszonéves Bethlen negyedi gyülekezet további lelki-fizikai építkezéseit az alap Jézus Krisztus által, hogy minden tagja örvendezve lássa meg, tapasztalja meg a közösség egészséges növekedését, gyarapodását a hit útján járva!

Imádságos, örvendező szívvel kívánok Istentől gazdag áldást ünneplésetekre, és kérem az Örökkévalót, hogy készítse el számunkra júliusi találkozásunkat, ahol már személyesen lehetünk együtt és örvendezhetünk Veletek az Úr Jézus Krisztusban!

Testvéri köszöntéssel minden soroksári református nevében:

Kiss Péter lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 87, összesen: 1446965

  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.
  • 2024. május 13., hétfő

    Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a háromnapos rendezvény