Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Napirend előtt...

A szeptember 11-én tartandó Soroksár Önkormányzat Testületi Ülésre írt napirend előtti beszédem. (László István képviselő)

 

Híradás

Felpúposodott, töredezett, fűvel benőtt járdák, ellopott csatornafedelek, politikai csűrés-csavarás - többnyire ez a napirend előtti...Most végre érkezzen egy pozitív jelzés, ami a nyár közepén a templomban történt.

Ugyan mi rendkívüli tud történni egy templomban? Hiszen, annak megszabott rendje van, a lényege pedig kétezer éve változatlan.

Az történt, hogy nagytiszteletű Kiss Péter lelkipásztor jött megtartani az istentiszteletet. Amint haladt a szószék felé, palástja meglebbenve kikanyarított a templom teréből egy akkora ívet, ami jár neki, de fekete palástja mögött folytatódott ez a végtelenből körülzárt ív, jött mögötte vagy tíz fős fehér inges, fehér blúzos mosolygós fiatalság, és ez a kis csoportosulás okozta azt a különleges hangulatot, ami egy templomban nem megszokott. Ugyanis, a nagytiszteletű úr, gyülekezete és sokan mások segítségével szervezett egy nyári tábort, amin az említett ifjúság vett részt. Most hogy letelt, hozták magukkal az ott ébredt szeretetteljes hangulatot. Ezt lehetett érezni a légkörben.

Hogy ateistául fejezzem ki magam, ... hát rosszat ott nem tanultak! Az aznapi igehirdetésből kölcsönözve ide egy szót - megigazítva kerültek elő. Jószándékúan, sugárzón, tenni akarón valamint az irigységtől, gonoszságtól, álságos dolgoktól illetve ami ehhez igen közel áll - a politika csűrés-csavarásától megvédve lépnek be Soroksár életébe. Talán bizony -  legalább is reményeim szerint -, a közéletébe is.

Amúgy, szépen gyarapszik a gyülekezet. Ha ezt így folytatja Kiss Péter, néhány év múlva kivetítőt kell tennie a térre vasárnap. Úgy legyen.

László István

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 109, összesen: 1446987

  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.
  • 2024. május 13., hétfő

    Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a háromnapos rendezvény