Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Köszöntő újesztendőre

Kedves Testvérek!


Nagy szeretettel köszöntők mindenkit az Új Esztendőben, hálát adva a mi Urunknak, amit kaptunk Tőle az elmúlt évben. Kérjük, legyen velünk, és vigyázzon ránk az Új Év minden pillanatában.
2014-ben a tervezett négy programból, mint ahogy olvashattátok Kiss Péter lelkipásztor úr éves beszámolójából sajnos csak három valósult meg.
A felvidéki program átcsúszik erre az évre. Itt szeretném megköszönni a lelkészházaspár szolgálatát, Gondnok úr szakmai segítségét, Presbiter testvéreimnek, gyülekezetünk tagjainak, a sok finomságot, amit jóízűen elfogyasztottunk, a programok utáni szeretetvendégségeken.

Nem utolsó sorban köszönet illeti a Mentő Múzeum vezetőjét, és Kürti Istvánt a Pestszentimrei gyülekezet presbiterét a színvonalas előadásaikért.

A 2015. évben tovább szeretném folytatni a"Földi szolgálók" életét, hősies, áldozatos munkájának a bemutatását. Történetét és jelenét. Ellátogatunk a Katasztrófavédelmi múzeumba, és utána megkérjük az ügyeletes tűzoltó parancsnok urat, ha van rá lehetőség, legyen szíves megmutatni néhány mai technikát.


Ebben a évben megszeretném kezdeni a 7évre tervezett programot. Aminek az a lényege, hogy minden év elején bemutatunk egy vetítéses előadás keretében egy határon, túli területet, és utána el is látogatunk oda. Lehetőség szerint református testvérekhez. Megismerjük életüket, munkájukat, és megkérjük őket  mutassák meg nekünk a természeti, építészeti, kulturális kincseiket is. Mindezeken túl lehetőség lesz együtt imádkozásra, lelkészek közös szolgálatára.
És bizonyára új kapcsolatok fognak kialakulni, és új barátságok fognak szövődni. A Kárpát-medence minden területén. 2015-ben a Felvidéket mutatjuk be, illetve szeretnék ellátogatni oda. Természetesen a hazai tájakról, emberekről sem feledkezünk meg.

Kérem az Urat, lelkészeinket, és minden testvéremet, hogy segítsen terveink megvalósításában.
Az Isten dicsőségére, gyülekezetünk épülésére!

Testvéri szeretettel:

Hatházi Attila. Honismereti Kör  vezető.

Budapest-Soroksár, 2015. Január 07.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 109, összesen: 1446987

  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.
  • 2024. május 13., hétfő

    Sárbogárdon egykori lelkészük századik születésnapjáról emlékeznek meg május 25-én. Az ünnepre készülve Szabó Miklós és Jákob Mihály segítségével idéz...
  • 2024. május 13., hétfő

    Elhelyezték az Építőipari Nívódíj tábláját a budapesti Ráday Ház falán.
  • 2024. május 13., hétfő

    Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a háromnapos rendezvény