A Karitatív Tanács tagja a református szeretetszolgálat

A Karitatív Tanács az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett működő döntéshozó szerv. A Karitatív Tanács tömöríti a hazai legnagyobb és legrégebbi múltú karitatív szervezeteket, ehhez csatlakozott március 4-én a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Tanács idei első ülésén Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter adta át a megbízólevelet Osgyán Dánielnek a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójának.

A Tanács szervezi a hatóságok által szabálysértési, vagy büntetőeljárás során jogerősen elkobzott egyes dolgok – leginkább ruhanemű, lábbeli, játék – karitatív célú, közérdekű felhasználását. A Tanács segítségével az elkobzás útján állami tulajdonba került egyes dolgok átgondolt módon jutnak el a rászorulókhoz.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységének elismerése, hogy legfiatalabb egyházi szeretetszolgálatként bekerülhetett a legnagyobb segélyszervezetek közé.

"A kormány nagyra értékeli a karitatív szervezetek munkáját, és az elmúlt években kialakult együttműködés valódi segítséget nyújtott a bajba jutott embereknek" – olvasható a tárca közleményében.

A Tanács tagszervezetei: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt és immár A Magyar Református Szeretetszolgálat is.