Egy csokor mosoly

A betegség naponta emlékeztet arra a kiszolgáltatottságra, amely hangsúlyozza: szükségünk van mások segítségére. Lehet, ma még közömbösen legyintünk, holnap azonban talán mi magunk várunk reménykedve, hogy felénk nyúljon egy segítő kéz. Idős korban különösen sokan élik meg a kiszolgáltatottságot, amikor egy átdolgozott élet után betegségük vagy erőtlenségük miatt már nem tudják ellátni magukat. Az önkéntes beteglátogatók sokat segítenek, hogy elviselhetőbbek legyenek a mindennapok.

A református kórházmisszió egy pályázatnak köszönhetően önkéntes beteglátogatókat képzett arra, hogyan lehet a betegeket kísérni, vigasztalni, vagy egyszerűen csak mosolyt csalni az arcukra. A beteglátogatók az mondják: a látogatásoktól ők talán többet kapnak, mint amennyit adnak.

Nézze meg rövid kisfilmünket!


Vasárnap kezdődött a VII. Kárpát-medencei Missziói és Diakóniai Konferencia, amelynek címe: Gyógyulás-gyógyítás. A Református Missziói Központ, a Zsinati Missziói és Szeretetszolgálati Iroda közös programját a berekfürdői Megbékélés Házában tartják. A konferencia célja: a magyar reformátusság társadalmi felelősségének ébresztése és a missziói elköteleződés megerősítése.

Fekete Zsuzsa
Dobó Márti