Egyházmegyei bibliai történetmondó verseny Válon

A Vértesaljai Református Egyházmegye számos gyülekezetéből érkeztek gyerekek az általános iskolai korosztályból. 

Sokéves hagyományt követve idén a váli református gyülekezet adott otthont a bibliai történetmondó versenynek. A Vértesaljai Református Egyházmegye számos gyülekezetéből érkeztek gyerekek az általános iskolai korosztályból. Külön kategóriában versenyeztek az 1-2. a 3-4. az 5-6. és a 7-8. osztályosok.

Két feladata volt mindenkinek: egy előre kiadott bibliai részt kellett szó szerint elmondani, a másik feladat pedig egy szabadon választott bibliai rész saját szavakkal való elmondása volt.

Nem volt könnyű kiválasztani a szebbnél szebben elmondott szavalatok közül, hogy melyik legyen az első három helyezett. A zsűri elnöki feladatait Bányai György a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója látta el, aki a verseny végén mondott összegző értékelésében bátorította a gyerekeket további memoriterek megtanulására.

A verseny szerény ebéddel zárult, majd a jutalmak kiosztásával: igés ajándéktárgyakat, könyveket, emléklapokat kaphattak a résztvevők.

 

Mindannyiunk lelki épülésére szolgálhatott a gyermekek szájából hangzó ige, amelyet többek könnyek között és igazi átéléssel mondtak el. Reméljük, hogy a megtanult igék beleivódtak a lelkükbe és ezáltal is közelebb kerültek Isten szeretetéhez.

Bízunk benne, hogy lesz még folytatása ennek a közel húsz éve indult kezdeményezésnek, amely gyermeket, szülőt, hitoktatót is megerősített, felüdített.

Farkas Balázs István váli ref. lelkész