Adni és kapni

Nincs olyan ember, aki ne kapott volna valamit, amire szüksége van másnak ebben a világban. Sok minden lehet az életünkben, amivel mások felé fordulhatunk, amivel a másik, ránk bízott embertársunkat erősíthetjük, támogathatjuk, emelhetjük.

A Kecskeméti Református Egyházközség december 19-ei sajtótájékoztatóján Varga Nándor lelkipásztor úgy fogalmazott:
– Karácsony ünnepe arra is emlékeztet minket, hogy Isten szeretetének csodálatos, kézzelfogható ajándékai is vannak. Az első és legnagyobb ajándék a Fiú, Jézus Krisztus.
De az Ő szeretetének látható gyümölcse lehet az is, amit rajtunk keresztül végez el ebben a világban, ha észrevesszük ajándékainkat, amelyekkel szolgálhatunk a rászorulóknak, elesetteknek, testi-lelki szenvedőknek – hívta fel a figyelmet Varga Nándor az adakozás fontosságára. A megyei jogú városban kicsik és nagyok örömmel vesznek részt a karácsonyi jótékonysági akciókban. Idén több mint 400 csomagot készítettek a református iskolába járó diákok és családjaik, valamint a gyülekezet tagjai. A csomagokat a kárpátaljai Tivadarfalvára, az erdélyi Magyarbikalra és Zsobokra juttatja el az egyházközség. A zsoboki árvaházból 46 gyermek támogatását vállalták el a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központban élő „pót-nagyszülők”, akik személyre szóló ajándékot készítenek az „unokáknak”.

Új lehetőségek
Ha nem is karácsonyi, de nagy ajándék a Kecskeméti Református Gimnázium tanulóinak, hogy a következő tanév szeptemberében biológia-kémia laboratóriummal bővül az intézmény. A 65 m2-es laboratórium és a kiszolgáló helyiségei az épület egy részletének belső átépítésével, a Kecskeméti Református Egyházközség fenntartói támogatásával épülhet meg, és egyszerre 24 diák dolgozhat benne. A laboratórium legfiatalabb felhasználói várhatóan azáltalános iskola alsó tagozatosai lesznek, akik itt végezhetik első természettudományos megfigyeléseiket. A legidősebbek pedig az emelt szintű érettségire vagy országos versenyek döntőire készülhetnek fel. A média iránt érdeklődő tanulók akár filmet is forgathatnak majd a laboratóriumban a rendelkezésükre álló mikroszkópok és mikroszkópkamerák segítségével. A laboratórium szakmai tartalommal való feltöltésében továbbra is számíthatnak az ELTE Kémiai Módszertani Intézetére és a Magyar Kémikusok Egyesületének Bács-Kiskun Megyei Területi Csoportjára. A működést, a kísérletek előkészítését, összeállítását és kipróbálását laboránstanár és laboráns munkakörben alkalmazott tanárok segítik majd.

A sajtótájékozatóról a Kecskeméti TV rövid összefoglalót készített, amit itt nézhetnek meg, illetve részletesebb beszámolót olvashatnak a kecskemet.hu oldalon.

Képek: kecskemet.hu