Hívő fiatalok a közéletben

Cél a protestáns fiatal értelmiségi bázis kialakítása és megerősítése, egy új politikusnemzedék felkészítése a közéleti szerepléssel együtt járó kihívásokra.

Indul a ROKK!


RAVASZ LÁSZLÓ – ORDASS LAJOS KÖZÉLETI KOLLÉGIUM


„Mily gyönyörűség, íme, lásd, amikor az atyafiak együtt muzsikálnak! Ott van az áldás, hiszed-é? Csak oda küld a mi Urunk pengő citerákat.”
133. Zsoltár-parafrázis (Gryllus-Sumonyi)


Kétéves közéleti kollégium indul 2011 őszén fiatal protestánsok (18-35 év) számára a Lakitelek Népfőiskola és a Keresztény Demokrata Fórum egyesület (KDF) szervezésében.
A képzés célja a közélet, a közszolgálat iránt érdeklődő hívő fiatalok felkészítése politikai, közigazgatási, közösségvezetői hivatásuk betöltésére.

A képzés formája: hétvégi alkalmak (egy félévben 3-4), parlamenti gyakorlatok, előadásokkal, készségfejlesztő tréningekkel, közösségépítő programokkal.

Jelentkezés: A képzéssel kapcsolatosan érdeklődni és jelentkezni 
e-mailben lehet a rokk@kdf.hu címen 2011. szeptember 9-ig.

Felvételi eljárás: A jelentkezők e-mailben kapnak online kitölthető jelentkezési lapot és rövid írásbeli feladatsort, amelyet egy önéletrajz kíséretében 2011. szeptember 12-ig kell visszaküldeniük. A szóbeli meghallgatásokra szeptember második felében kerül sor.

További információk: Interneten a ROKK weboldalán: rokk.kdf.hu,
E-mailben: rokk@kdf.hu
Mobilon: Dr. Mekis Viktória 20-824-4271 / Csaholczi László 20-222-0278

A tanfolyam elsődleges célja a protestáns fiatal értelmiségi bázis kialakítása és megerősítése, egy új politikusnemzedék felkészítése a közéleti szerepléssel együtt járó kihívásokra.

A képzés célcsoportja: a protestáns gyülekezetek, ifjúsági csoportok és közösségek, egyetemi bibliakörök azon fiataljai (18-35 év), akik kedvet, hivatást éreznek közéletben való erkölcsös és professzionális részvételre.

A képzés formája: előadások (szakmai és közéleti), lendületes, a résztvevők személyes közreműködésére építő munkacsoportok, parlamenti gyakorlat (Budapest, Brüsszel), vonatkozó kérdéskörök részletes tárgyalása.

Gyakorlati képzések: kommunikációs és médiaképzés, önismeret, viszálykezelés, programszervezés, -tervezés és lebonyolítás, ülésvezetés, bizottsági munka.

A képzés sajátossága: református, evangélikus politikusok, egyházi vezetők és szakemberek részvétele, elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése közéleti szereplőktől, széleskörű és választható képzési területek (jog, politológia, teológia, gazdaság, kommunikáció, személyiségfejlesztés), idegen nyelvű előadások.

A képzés időbeosztása: 2 éves képzés hétvégi tanfolyamrendszerben (péntek vacsorától vasárnap ebédig).

Időpontok 2011-ben: október 14-16., december 2-4.

 

Védnökök:

Lezsák Sándor   
az országgyűlés alelnöke 
Lakitelek Népfőiskola                      

Szászfalvi László      
államtitkár
református lelkész                       

Font Sándor
országgyűlési képviselő 

Dr. Gulyás Gergely
országgyűlési képviselő

 

A képzés szervezői:

Csaholczi László
kommunikációs vezető 

Dr. Birkás Antal
oktatási vezető 

Dr. Mekis Viktória
programkoordinátor

Csatolt állományok