Elindult a regisztráció a Csillagpontra

Már lehet jegyeket és bérleteket vásárolni az idei Csillagpontra. A kétévente megrendezett Kárpát-medencei református ifjúsági találkozóra a szervezők idén is több ezer fiatalt várnak.

Megnyílt a 2019-es Csillagpont regisztrációs felülete, a szervezők idén is több ezer fiatalt várnak, hogy öt napon át Isten igéjére figyelve, tartalmasan, ugyanakkor bármilyen tudatmódosító szertől mentes környezetben kapcsolódhassanak ki, tapasztalhassák meg Isten országát, amely mindnyájunkat körbevesz. A Csillagpontnak 2019-ben ismét Debrecen ad otthont, július 23. és 27. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campuszán rendezik meg a találkozót. A résztvevők ezúttal is délelőtti előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken és esti evangelizációs alkalmakon mélyülhetnek el a témában, amelyről a délutáni fakultatív programok is továbbgondolásra késztetnek.

A téma: körbevesz
Mint azt Bedekovics Péter, az MRE Zsinati Hivatal Ifjúsági Irodájának vezetője elmondta: „az idei Csillagponton azt szeretnénk megmutatni, hogyan vesz körbe Isten országa mindnyájunkat, akkor is, ha nem érezzük, vagy még nem ismerjük. Ezt foglalja össze júliusi találkozónk vezérigéje is:

„…Isten országa közöttetek van” (Lk 17,21)

De mit jelent ez valójában? Mi vesz körül minket a hétköznapjainkban? Információk, hangok, képek, hírek? Fény és sötétség? Családtagok, barátok, osztály- és munkatársak? De mi közünk van mindehhez? Mit tehetünk egymásért? És azt vajon tudjuk, Isten mit tett értünk? A jó hír, hogy van válasz, ezért a Csillagponton helye van a fiatalok kérdéseinek."

Május 23-ig kedvezményesen lehet jegyet venni
Az idei Csillagpont regisztrációs felülete már elérhető, a korábbi zsinati határozatnak megfelelően a 14-35 év közötti érdeklődők vásárolhatják meg a http://csillagreg.reformatus.hu weboldalon keresztül jegyeiket, bérleteiket. Ráadásul, május 23-ig kedvezményes áron. A résztvevők számára a szervezők idén is napi háromszori étkezést biztosítanak, ezt június 23-án, vasárnap éjfélig lehet megrendelni bruttó 2.630 forintos napi áron (reggeli: 690 forint; ebéd: 1.150 forint; vacsora: 790 forint).

A részvételi hozzájárulási díjak ebben az évben a következők:

Jelentkezési és fizetési határidő

Napi jegy

Napi jegy (Kárpátalja, Vajdaság)

Heti jegy

 (4 nap)

Hetijegy

 (4 nap, Kárpátalja, Vajdaság)

Étkezés (minden napra)

2019. április 24. – május 23.

3 400 Ft

2 000 Ft

8 900 Ft

3 000 Ft

10 520 Ft

2019. május 24. – június 23.

3 900 Ft

2 200 Ft

11 900 Ft

4 700 Ft

10 520 Ft

2019. június 24. – július 23. estig
(étkezés már nem rendelhető)

4 900 Ft

2 800 Ft

15 900 Ft

7 000 Ft

nem rendelhető

2019. július 24 . – július 26.
(étkezés már nem rendelhető)

4 900 Ft

2 800 Ft

csak napijegy váltható a helyszínen

csak napijegy váltható a helyszínen

nem rendelhető

2019.07.27-én

ingyenes a részvétel

ingyenes a részvétel

ingyenes a részvétel

ingyenes a részvétel

nem rendelhető

 

Sátorozásra érdemes készülni
Az eddigi évekhez hasonlóan a résztvevők a találkozón idén is saját sátrukban alszanak, a részvételi díj a sátorhelyet is magába foglalja. Tisztálkodási lehetőséget a helyszínen fürdőkonténerekben biztosítanak a szervezők. Fedett szállások csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, elsősorban a közreműködők, fellépők, fogyatékkal élők számára.

Közel száz program várható
A korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg programon lehet majd részt venni. A lelki programok és a kiscsoportos beszélgetések mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, szabadulósátor, sportolási lehetőségek, előadások, kávézók, vitaestek, láthatatlan színház, fotókiállítások, filmklubok, bizonyságtételek és még sok más érdekesség várja a résztvevőket. A végleges program várhatóan májusban válik majd elérhetővé a találkozó honlapján (www.csillag.reformatus.hu). 

További információ: csillagpont@reformatus.hu

 

Kép: Füle Tamás