Leírhatatlan

Louie Giglio: Leírhatatlan – 100 tudományos kaland Isten csodálatos világegyetemében
Fedezd fel a világegyetem csodáit a Teremtővel!

Isten személye és nagysága szavakkal leírhatatlan. Ő az, aki elrendeli mindennek az idejét, ő teremti meg a fényt, és az ő szava kelt életre mindent – a legnagyobb csillagoktól kezdve a legapróbb tengeri csillagokig. Isten hatalmas, senkivel és semmivel össze nem mérhető Alkotó, aki rólad is gondot visel és célt ad a te életednek is.

„Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny.”
Zsoltárok 19,1

Ez a könyv a teremtett világ fenségét mutatja be tudományos tények, egyedi grafikák és fényképek segítségével.

Minden áhítatban található egy „Gondoltad volna?” című rész tudományos érdekességekkel, valamint egy imádság is. Ennek a 100 kalandnak a segítségével a gyermekek felfedezhetik leírhatatlan Istenünk csodálatos világát.

Keresztyén családban élve megfordult kezemben néhány gyermekeknek való áhítatoskönyv. Volt köztük aranyos, vicces, egyszerű és kevésbé igényes is. Ezeket a tartalmuk miatt forgattuk, tudva, hogy gyermekeink számára a nyelvükön elmondott igei üzenet nagyon fontos.

Giglio könyve, mely most nyáron jelent meg magyarul, valamennyi korábbit felülmúlja. Rendkívül igényes megjelenésű, színes és érdekes áhítatos könyv. Rácsodálkozik a teremtett  világ érdekességeire, szépégeire, hangjaira, „illatára”. A legkisebbtől a legnagyobbig, a legegyszerűbbtől a legmeglepőbb érdekességig hozza elénk a teremtett világ csodáit, hogy azon keresztül velünk is láttassa, mennyi minden szól Istenről, ajándékairól és a teremtett világ teljességéről.

Megtudhatjuk, hogy a kolibri repülése megmutatja, hogyan viszonyul Isten az imádságainkhoz. A megváltást kozmikus távolságból láttatja, hogy megérthessük Isten szeretetének nagyságát. A növények a küldetésünkre figyelmeztetnek. A szél a nyelvünkre, a cápák az emberi kapcsolatainkra, a csikóhal Isten ígéreteire emlékeztetnek Giglio szerint.

Mindezek igéhez kötve, imádsággal kiegészítve és érdekességekkel színesítve olvashatóak a Leírhatatlan című könyvben. Gyermekeink örömmel, forgatják. Amikor együtt olvassuk, beszélgetés lesz belőle, mert valóban sok érdekességet és igazságot tartalmaz ez a könyv. Az érdekességek mellé olyan igazságokat tanít meg a hitünkről, illetve a Szentháromság Istenről, amelyek segítenek gyermekeinknek Istennel kapcsolatba lépni, Jézust megismerni. Mindezt gyermeki egyszerűséggel és felnőtteket is segítő mélységgel.

A reggeli vagy olykor az esti áhítatunk izgalmakkal teli közösséggé válik, ha kinyitjuk a könyvet. „Ma miről lesz szó? Milyen érdekeset hallhatunk?” – hangzik a kisebbek kérdése, ha kezünkbe vesszük a könyvet. A gyerekek számára élvezhető, de a felnőttek is kapnak lelki üzenetet belőle és nyitottabb szemet arra a világra, amelyet Istentől kaptunk…

Gergely Ferenc Barnabás lelkipásztor, Erdőkertesi református gyülekezet

 

Nekem nagyon tetszik ez a könyv, mert rendkívül sok minden újat tudok meg a világról. Tele van csodálatos képekkel és imádságokkal. Megmutatja mindenben Istent. Megtudhatjuk, hogy a csillagok zenélnek, vannak zenélő kövek, hogy a kereszt meglepő helyeken megtalálható, hogy vannak szagos virágok, stb. Ezek mind Isten alkotásai. Este már várom, hogy reggel olvashassunk családilag belőle.

Gergely Ágoston 11 éves