Segítsünk együtt a járványhelyzetben is!

A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akcióját idén ősszel immár 13. alkalommal rendezik meg. Az október 8-tól 11-ig tartó program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.

Idén a vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetünkben, ilyen lehet az online korrepetálás, szociális segítségnyújtás, intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás. Azt javasolják a szervezők a regisztráló csapatoknak, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő adottságokon belül a lehető legbiztonságosabb megoldásokat válasszák. Ez egyben új lehetőséget teremt a jelentkező csapatok kreativitásának kibontakoztatására is, hiszen így a segítségnyújtás egészen új csatornáit fedezhetik fel.

A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét a rendezvény hírének terjesztésében, hogy iskoláikban minél több diák bekapcsolódjon az önkéntes akcióba, mely olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

A szervezők idén hosszabb regisztrációs határidőt hagytak, így egészen október 7-ig várják az önkéntes csoportok jelentkezését a maguknak talált feladattal a www.72ora.hu oldalon, ahol a regisztráció már elindult.

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve az, hogy a fiatalok is megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét. Az akció évről évre 7-9000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Az idei akció „Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért. Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre, hiszen a célunk ugyanaz, ami a rendezvény bibliai mottója is: „Szeretettel szolgáljatok egymásnak" (Galata 5,13)

A 2019-es akció kisfilmje itt megtekinthető!

Bővebb információ: http://www.72ora.hu/
Az Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat
Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio
Facebook: https://www.facebook.com/72ora
Instagram: https://www.instagram.com/72ora/

Sajtókapcsolat: Müller Eszter
e-mail: kommunikacio@72ora.hu
telefon: + 36 70 384 3622