72 óra Nyírmeggyesen

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében 1500-an vettek részt a " 72 óra kompromisszumok nélkül – önkéntes segítség" idei akciójában.

Fiatalok önkéntes segítsége

 A nyírmeggyesi református gyülekezet ifisei az október 13-16 közötti  hétvégén egy országos összefogásban vettek részt, melynek címe: 72 óra kompromisszumok nélkül – önkéntes segítség. Annyira jó volt a visszhangja a kétévente megvalósuló rendezvény tavalyi felvonásának, hogy idén, az önkéntesség évében soron kívül megrendezték. Nyírmeggyest is elérte ez a jó hír és Isten segítségével 15 fővel részt tudtunk venni a programban. Több, mint 9 ezer református, katolikus és evangélikus csatlakozott a megmozduláshoz, - 140 csoportban. Szabolcs-Szatmár Bereg megyében 1500-an vettek részt.

A Nyírségi Egyházmegye megnyitó alkalma csütörtökön 18 órakor volt Ramocsházán, ahol négy fővel voltunk jelen.  Itt a környező települések önkéntesei is részt vettek. Ez az alkalom egy áhítatot és egy közös beszélgetést tartalmazott. Ezután megkaptuk a padok lefestésére szolgáló eszközöket, mint például a festéket, ecsetet, csiszolópapírt. Az  összefogásban részt vevő ifis tagok kaptak egy multi sálat, kitüzőt, és könyvet.

Pénteken, mint minden péntek este összegyűltek a fiatalok, s az ifi után egymás közt megbeszéltük a szombati teendőket.

Szombat volt a tettek napja. Áhítattal kezdtük, ezt követően hozzáfogtunk a munkálatokhoz: a Gyülekezeti Ház padjainak a lecsiszolásához, majd lefestéséhez. A munka közepette négy fő elment Papp Károlyné Erzsike nénihez segíteni a ház körüli munkálatokba. A padokkal való munkálatok egész  napra kitartottak így az ifi biztosított magának ebédet ( szalonnasütés ) és vacsorát ( chilis bab ) is.

A fárasztó de hangulatos munka után az ifisek olyan jól érezték magukat, hogy még órák hosszan át játszottak és beszélgettek a közben száradó padok közt.

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten beszámoltunk a gyülekezetnek. Szólt – és magasztalta Istent – az ének: „Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd!”

 

Nyíri Ivett és Szondi Sándor ifi tagok
Nyírmeggyes, 2011. október 16.