A Harangszó áprilisi második számából

„Vizsgáljuk meg magunkat az Ige fényénél, hogy odatartozunk-e nemcsak a látható egyházhoz, hanem a Krisztus igaz egyházához" - teszi fel a kérdést 1944-ben íródott, de máig aktuális cikkében ifj. dr. Szabó Aladár. A címoldalon közölt írásban a szerző a látható és láthatatlan egyházról elmélkedik, a II. Helvét Hitvallásból kiindulva.
A lap vezécikkét ezúttal Dénes István jegyzi. Írásának címe: Misszió embertől-emberig.

A Tasnádszántón tartott, nemzeti ünnephez és templomépítési évfordulóhoz kötődő megemlékezésekről ad hírt a gyülekezet lelkésze: Barabás Attila, a Református élet rovatban. Ugyanott az egyik Várad-közeli szórvány: Biharsályi ünnepéről olvashatunk Csűry Anikó tollából.
A lap ifjúsági rovatában Tar Renáta a Koltón tartott Wass Albert felolvasó maratonra kalauzol, mely egy volt a világ 45 helyszíne közül.
Folytatódik a Presbiter rovat népszerű Őrzők a strázsán portrésorozata, melyben ezúttal Venter Miklós aradi presbiter beszél kendőzetlen őszinteséggel hitéről, szolgálatáról, Fábián Tibor kérdéseire válaszolva.
Rendhagyó módon két oldalon jelentkezik a lap sokak által kedvelt, számos olvasnivalót tartalmazó Mozaik oldala. A Tallózó Joni Eareckson Tada történetét ismerteti, Bányai László jegyzetében egy nyomorúságában Istent kereső asszony történetét vetíti az olvasó elé. Az Olvasólámpa rovatban egy Dobráról szóló falumonográfiát mutat be Kupán Árpád, valamint további három kis történettel jelentkezik, a Nepálban külmissziót végző református házaspár.
A lap emellett Wass Albert: Erdélyi hitvallás és Dsida Jenő: Tekintet nélkül című versét tartalmazza.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.