A Harangszó augusztusi első számából

Szórványmissziót vállaló teológus hallgatóként a Wass család vendégszeretetében részesült. A lap Egy ifjú teológus a Wass-kastélyban címmel közli Molnár József Károly nyugalmazott lelkipásztor visszaemlékezését. Az összeállítás másik írásában Wass Albert református kötődéséről olvashatunk.

A lap vezércikkét ezúttal Kapostyák Veronika jegyzi. Írásának címe: Felemelni a mélyben lévőt. A Lélek csendje rovatban az Isten iránti bizalomról olvashatunk Balázsné Kiss Csilla tollából.
Ha augusztus, akkor felvidéki Vendégoldal melléklet a Harangszóban. A kétoldalas melléklet ezúttal a felvidéki gyülekezetek életével foglalkozó riportokat tartalmaz.
Molnár József Károly két legfrissebb kötetét mutatták be Nagyváradon. Az eseményről Egy bibliás ember könyvei címmel Fábián Tibor tudósít. A Református élet másik anyaga Magyarláposra kalauzol, ahol Lugosi Mihály lelkipásztorra emlékeztek. Az Éneklő egyház rovatban a Bihari Egyházmegye kórustalálkozójának eseményeit ismerteti Orosz Otília Valéria.
Nemcsak Erdélyben, de a Kárpát-medencében is egyedülálló tevékenységnek számít, hogy egy egyházközség strandot működtet. A hegyközszentmiklósi termálstrandról, és a hozzá kötődő tevékenységről Árus Csongor László, helyi lelkipásztor közöl cikket a Hit és élet rovatban.
Ki a presbiter? - teszi fel és válaszolja is meg a kérdést Veres Sándor. A téma időszerű, hiszen hamarosan egyházközségi tisztújításra kerül sor a Királyhágómelléken. A lap Presbiter rovatában megtalálható a részletes választási ütemterv is.
A Mozaik oldalon könyvismertető és Boros J. Attila népszerű Magyarnak lenni című sorozata olvasható.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok