A Harangszó januári második számából

A lapszám címoldalán Bereczki András Haldokló szentségek című írása olvasható. A Harangszó vezércikkét ezúttal Csűry István jegyzi, Keresztelő János önzetlensége címmel.

 

Megújult, régi-új formában, rövid, áttekinthető áhítatokkal jelentkezik A Lélek csendje rovat, Balázsné Kiss Csilla népszerű igemagyarázataival. Szintén a Szegletkő-oldalon olvasható Orbán Levente, a Heidelbergi kátét magyarázó sorozata, ezúttal a 92. kérdés-felelet kapcsán.

A Kárpát-medencei imanap nagyszántói eseményeit eleveníti fel Tóth Zsigmond a Református élet rovatban. A Belényesi-medence száz évvel ezelőtti pillanatképeit örökítette meg Győrffy István. A rendhagyó köröstárkányi fotókiállítás eseményeit Szakács Zoltán összegzi a Hit és kultúra rovatban.

A lap Kitekintő rovata az Egyesült Államokban élő magyar reformátusok múltját és jelenét ismerteti, Lukácsi Éva írása által.

Szatmári és pósalakai konferenciák, továbbképzők krónikáját közli a Presbiter rovat, míg a Mozaik oldalon Török Sándor Ady Endrére emlékeztet, Veres-Kovács Attila pedig a 225 éves várad-olaszi templom építésének nehézségeit eleveníti fel.

A lap ezúttal is gazdag hírrovattal jelentkezik, illetve Kányádi Sándor, Müller Dezső, valamint Sillye Judit egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.