A Harangszó júliusi második számából

A Királyhágómellék is képviseltette magát az észak-amerikai reformátusok konferenciáján. A diaszpóra egységtörekvését megalapozó fórum jelentőségét és részleteit Csűry István püspök és Dancs Rózsa ecseteli a Református egység rovatban. A lap vezércikkét ezúttal Fábián Tibor jegyzi. Írásának címe: A hívő ember börtönszemlélete.

Sass Kálmán mártírlelkész alapította az érmihályfalvai nőszövetséget, mely húsz éve alakult újjá. Vagyon Ilona a közelmúltban tartott jubileumi ünnepről tudósít. Az Éneklő egyház rovatban a Szatmári Egyházmegye kórustalálkozójáról számol be Rácz Ervin.

Az Élő emlékezet rovatban a második résszel folytatódik a Méliusz Juhász Péter életét és szolgálatát ismertető sorozat, Csohány János neves egyháztörténész tollából.
Mi szükséges a jó presbiteri munkához? - e kérdésre keresi a választ a Presbiterképzés rovat sorozata, melynek szerzője Péter Csaba. Ugyanott egy Szárazberken tartott presbiteri konferencia részleteiről is olvashatunk.


A Mozaik oldal ezúttal a Postaláda, Firka és Gondolat-jel rovatokat tartalmazza. A híroldalon a debreceni református kollégium ünnepéről, a szatmári börtönben tartott imaheti alkalmakról és Kárpát-medencei kiterjedésű lelkészfociról olvashatunk, illetve utóbbi témát tartalmazza a lap képriport rovata, a Képes hírmondó is.


Az Idézőjel rovat Fekete Ágnes gondolataiból idéz, a lapszámban Ady Endre és Bereczki András egy-egy verse olvasható.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok