A Harangszó júniusi első számából

 A hit fegyvereivel való ellenállásra, lelkiekben való gyarapodásra szólít fel, a trianoni diktátumra Kárpát-medencei jelenünkből visszatekintő írásában Balázsné Kiss Csilla. Írásának címe: Trianon üzenete 2012-ben.

 

A Harangszó vezércikkét ezúttal Fábián Tibor főszerkesztő jegyzi. Egységünk kiteljesedése című jegyzetében rámutat: a Kárpát-medencei magyar reformátusok három éve kimondott egysége a nemzet egységesülését is tematizálta, előrevetítette, siettette.

A margittai kórházlelkészi szolgálatot ismerteti a Református élet rovatban Szűcs Zoltán, a helyi kórházmissziót végző lelkipásztor. A közelmúltban elhunyt Méder Árpádtól búcsúzik, emlékező írásában Dukrét Géza.

Milyen hatással volt a református egyházra a trianoni országvesztés? E kérdésre is válaszol induló, kuriózum értékű sorozatában Csohány János, neves egyháztörténész.

A Hit és kultúra rovatban a 6. résszel folytatódik Emődi Tamásnak a partiumi műemléktemplomokat bemutató sorozata.

A Presbiter rovatban egy kisrégiós találkozó részleteit ismerteti Tóth Zsigmond. A presbiteri szolgálat politikai jelentősége címet viseli Süle Gyula Zsolt érdekes és szinvonalas előadása, melyet e lapszámtól folytatásokban közöl a Harangszó.

Az Mozaik rovatban Pálfi József könyvét Kupán Árpád ismerteti, Adorjáni László a globalizáció börtönét illusztrálja népszerű karikatúra rovatában, míg Makay Botond anekdotákkal jelentkezik.

A híroldalon színjátszó találkozó és szavalóverseny felhívása mellett lelkészi focikupáról és az idei EMI Táborról esik szó. Az Idézőjel rovat ezúttal Cseri Kálmán gondolatait osztja meg.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.