A Harangszó júniusi második számából

Reformátusok az Erdőháton címen indul a régió történelmével foglalkozó sorozat Nagy Árpád tollából. A lap vezércikkét ezúttal Somogyi Botond, az Üzenet főszerkesztője jegyzi: Tesvéri köszöntés címen.

 

Beszéded legyen a szeretet, a vigasztalás és a megértés beszéde - bíztat Balázsné Kiss Csilla A Lélek csendje rovatban.

A Nőszövetség rovatban Csanádi János, az Aradi Egyházmegye nőszövetségi konferenciájának részleteit ismerteti, míg a Református élet rovatban Varga Károly a koltó-katalini közösség példás összefogásáról szól.

Az ifjúsági rovatban az idei Függőleges konferencia előadásairól, főbb eseményeiről olvashatunk Kiss Gábor tollából.

Hatodik, befejező részéhez érkezett Csohány János népszerű egyháztörténeti sorozata, a Rákóczi család egyházi szerepvállalásáról, az Élő emlékezet rovatban.

A Presbiter oldalon a presbiteri szolgálat politikai szerepvállalásáról, valamint nagyváradi presbiterképzésről olvashatunk. Mindannyiunk Terike nénije volt címen Garnai Terézia presbiter emléke előtt tiszteleg Széll Katalin.

Több is jelentkezik a Mozaik oldal népszerű rovatai közül: az Olvasólámpa, a Postaláda, a Derűs percek és a Firka.

A lap híroldalán a Debrecenben tartandó egyházkerületi nőszövetségi konferenciáról, a Theológiai Szemle folyóirat nagyváradi bemutatkozásáról, valamint a hegyközpályi és élesdi református közösség ünnepéről olvashatunk.

A Harangszó friss száma Számadó Ernő és Ady Endre egy-egy versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.