A Harangszó májusi első számából

Anyák napi ünnepi összeállítással jelentkezik a lap legfrissebb száma. A címoldalon Csomay Piroska az anyaság lelki áldásairól vall, míg Antal Erika vezércikkében az anyaság meghitt pillanatait idézi fel. A témához kapcsolódik még A Lélek csendje rovat és Dsida Jenő verse.

Az Egyházkerület Nőszövetségének Dobrán tartott tavaszi találkozójáról, valamint az idei nyári konferencia terveiről számol be Kovács Borbáth Katalin a nőszövetségi rovatban.
Az ifjúsági rovatban a Belényesi-medence gyülekezeteinek ifjait felvonultató belényesi szavalóversenyről olvashatunk Fábián Tibor tollából.
„Ahol Isten jelen van, a változást Ő maga adja" - vallja Kassai Gyula, szlovák állampolgárságától megfosztott lévai református lelkipásztor. A hontalan hitvallóval Veres Kovács Attila készített interjút, mely a lap Hit és élet rovatában olvasható. A témához kapcsolódik, élő aktualitással Wass Albert: Hontalanság hitvallása című verse.
Az ötödik résszel folytatódik Emődi Tamás: Műemléktemplomok a Partiumban című sorozata, melyben ezúttal  a mezőtelegdi, a magyarkakucsi, a micskei és a biharpüspöki templomok múltját és jelen állapotát taglalja a szerző, a lap Hit és kultúra rovatában.
Egy évtized az önvizsgálat jegyében címen a Presbiteri Szövetség jubileumi közgyűlésének eseményeit eleveníti fel tudósításában Tóth Zsigmond. Ugyanott részletek olvashatók Venter Miklós főtitkár ünnepi beszédéből.  
A Mozaik oldalon ezúttal Molnár József Károly: Felsőmisztótfalu című, nemrég megjelent könyvét ajánlja az olvasó figyelmébe, a kötet előszavának szerzője, Csűry István püspök.
A Hírvivő oldalon egy német testvéregyházi küldöttség királyhágómelléki látogatásáról, Kárpát-medencei szintű kórházlelkészi talalkozóról, köröstárkányi emlékmű-avatásról, valamint a misztótfalusi és koltói gyülekezetek közös ünnepéről olvashatunk.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok