A Harangszó novemberi második számából

A nyári gyermekmissziós tevékenységet támogató KOEN-alapítvány jubileumi ünnepségéről ír a királyhágómelléki reformátusok lapja. A legfrissebb számban, egyebek mellett a koltói eklézsia kettős zenei ünnepéről és  a misszió cselekvési lehetőségeit felmutató kárpát-medencei konferenciáról is olvashatunk.

Gyökössy Endre: A boldogmondások margójára című írását tartalmazza a lap hitépítő rovata, a Harangszó címoldalán.
A lap vezércikkét ezúttal Bányai László jegyzi. Írásának címe: Urunk, irgalmazz nekünk.
A kísértés azt jelenti, hogy Isten megpróbál bennünket - olvashatjuk a téma kapcsán a lap népszerű A Lélek csendje rovatában, Balázsné Kiss Csilla igemagyarázatában.     
Ünnepi istentiszteleten köszöntötte a szépkorúakat a nagybánya-óvárosi gyülekezet. Az eseményről Lakatos Nella tudósít a Református élet rovatban. Huszonöt éves a Vakációs bibliahetet támogató hollandiai KOEN-alapítvány. Az ebből az alkalomból tartott ünnepség részleteit Vinczéné Pálfi Judit előadótanácsos ismerteti.
Az Éneklő egyház rovatban a koltói eklézsia kettős zenei ünnepéről olvashatunk fényképes beszámolót, míg a lap missziói rovata az V. Kárpát-medencei Missziói- és Diakóniai Konferencia munkálatairól és előadásairól tudósít.
Az érmihályfalvai református iskola növendékeinek, élményekben dús kalotaszegi kirándulását foglalja össze Molnár Lilla, az ifjúsági rovatban.
Érdekes témát tartalmaz a Presbiter oldal: A presbiter kapcsolata a lelkipásztorral címmel. Ugyanott a presbiterképzésről indult internetes oldal is bemutatásra kerül.
A horvátországi magyar reformátusok idei évkönyvét ismerteti a lap Mozaik oldalán Kupán Árpád. Ugyanott, a Derűs percek rovatban Csohány János és Makay Botond egy-egy anekdotája olvasható.
A lap Áprily Lajos (Kérés az öregséghez), Müller Dezső (Van remény), Pataki István (Valami nincs) és Barabás Mihály (Régi nóták) egy-egy versét közli.
A Harangszó - 2012-ben is változatlan áron - megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.