A Harangszó novemberi második számából

December 2-án hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei imanap, melynek idei programját a Királyhágómelléki Nőszövetség készítette elő - derül ki Bogya Kis Mária címoldalon olvasható cikkéből. A lap vezércikkét ezúttal Fábián Tibor főszerkesztő jegyzi. Írásának címe: Minőségi különbség.

Boros József Attilára, a révi gyülekezet közelmúltban elhunyt lelkipásztorára emlékezik Visky István, az Élő emlékezet rovatban. Sárközújlaktól Koltóig világi és egyházi örökségünk nyomába eredtek azok a kirándulók, akiknek útjáról Bereczki András számol be olvasmányos riportban, a Hit és kultúra rovatban.
Károlyi Gáspár személye és nagy munkája: a Vizsolyi Biblia elválaszthatatlanul egybeforrt az évszázadok során. Komádi Sándor kétrészes sorozatban emlékezik a bibliafordítóra.
Az egyházközségi választások végéhez érkezve, a Presbiter rovat gyülekezeti elöljárók 18. és 19. századi esküszövegeit adja közre, Oroszi Kálmán gyűjtéséből.
A Mozaik oldal kedvelt rovataiból ezúttal a Derűs percek jelentkezik, Makay Botond anekdotájával, az Olvasólámpa, melyben Tóth-Máthé Miklós könyvét ajánlja Csohány János, valamint Adorjáni László Firka rovata.
A Harangszó Arany János, Reményik Sándor, valamint Müller Dezső egy-egy versét közli.
A lap gazdag hírrovattal számol be a református egyház életéről.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.