A Harangszó októberi első számából

 Csűry István püspök a Kárpát-medencei református nőszövetségeket szólítja meg pásztorlevelében, abból az alkalomból, hogy az idei, decemberi Kárpát-medencei imanapot a partiumi nőszövetségek készítik elő.

 

 

Szintén a lap címoldalán olvasható Bogdán Zsolt Holtomiglan, holtáiglan címet viselő vezércikke, melyben a házassággal és a válással kapcsolatos gondolatait adja közre.

A második oldalon található a lap október 6-i összeállítása, mely egyebek mellett Damjanich János imáját tartalmazza.

A pelbárthidai gyülekezetet felkereső külhoni vendégek szolgálatait ismerteti a Református élet rovatban Ghitea-Szabó József-Levente. Az ifjúsági rovatban a magyarberkeszi bibliahétről számol be Fodor Orsolya.

A nagybányai kórustalálkozó részleteit ismerhetjük meg Lakatos Nella cikkéből, az Éneklő egyház rovatban. Ugyanott olvasható Orosz Otília Valéria írása, aki az idei kántorképző tanfolyam eseményeit foglalja össze.

Harmadik részéhez érkezett Csohány János Trianon és a Magyar Református Egyház című sorozata, az Élő emlékezet rovatban.

Az egyházközségi választások kapcsán Török István írása olvasható a Presbiter oldalon, valamint Venter Miklós tudósítása a Hadadon tartott egyházkerületi presbiteri konferenciáról.

A népszerű Mozaik oldalon Békefy Lajos és Veres Piroska, az őszt két különböző szemszögből megközelítő érdekes jegyzete olvasható. Míg a Firka rovatban Adorjáni László ezúttal a Mikó-ügyet illusztrálja.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.