A Harangszó pünkösdi számából

A májusi másodiki, ünnepi lapszám konfirmációi összeállítást is tartalmaz, melynek fő anyaga Ravasz László konfirmációi imádsága. A témához kapcsolódva a Hit és élet rovat Demeter Sándor: Keresztelő és konfirmáció című írását közli.

A Harangszó pünkösdi témái között Csűry István püspök pünkösdi pásztorlevelében rámutat: abban van Urunk kimondhatatlan szeretete, hogy hiányosságunk ellenére is megajándékoz Szentlelkével. Balázsné Kiss Csilla A Lélek csendje rovatban a Lélek munkálkodásáról szól. Isten Lelkének életünkben való jelenlétéhez lelkünk megnyitására van szükség - mutat rá Képíró Gyula, Szentlélek - jelenidőben címmel.

A nőszövetségi rovatban Dénes István kisrégiós nőszövetségi találkozóról számol be, az ifjúsági rovatban pedig a Lugosi Mihály lelkipásztorról elnevezett szépolvasó versenyről tudósít Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka.

Az utolsó előtti részéhez érkezett Csohány János a Rákóczi családról szóló, sokak által kedvelt egyháztörténelmi sorozata.

A Mozaik rovatban a közrádió Vasárnapi Újság műsorában elhangzott igemagyarázataiból sokak számára jól ismert Kerényi Lajos atyát köszönti születésnapja alkalmából Tőkés László. Az Olvasólámpa rovat G. Mátyus Melinda, a temesvári forradalomról szóló Színről színre című kötetét harangozza be.

A Hírvivő rovatban, egyebek mellett pósalakai gyülekezeti alkalomról, az idei kántorképző részleteiről és a tordaszentlászlói kórustalálkozóról olvashatunk.

A lap Vidor Miklós: Pünkösd, Bódás János: Konfirmációra és Puszta Sándor: A Szentlélek himnusza című versét tartalmazza.

A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.