A Harangszó szeptemberi második számából

Sok adományozó igyekezett segíteni egy tavaly novemberben bajba jutott nagyváradi családon. Az események krónikáját Ráksi Lajos foglalja össze Egy tűzeset tanulságai címmel, a Hitünk és életünk rovatban.

Szintén a lap címoldalán olvasható Tolnay István vezércikke, melyben a tanévkezdés kapcsán a partiumi református egyházi oktatás helyzetképét ecseteli.
Ne félj, ne csüggedj! - szólítja meg az Igéből táplálkozó olvasót, a népszerű A Lélek csendje rovatban Balázsné Kiss Csilla.
A Református élet rovatban Fülöp János a hét évtizede alakult Szekeres gyülekezetének emlékező ünnepségéről számol be. Szabó Árpád pedig Belényessonkolyos és Körösjánosfalva társegyházközséget alkotó gyülekezeteinek tevékeny közelmúltjáról számol be.
A második alkalommal megtartott érmelléki zenetábor részleteibe avat be Herman Csaba, az Éneklő egyház rovatban. Harmadik, befejező részéhez érkezett Nagy Árpád sorozata, aki az erdőháti régió református vonatkozásait ismertette az Élő emlékezet rovatban.
A Presbiter rovatban ismét jelentkezik a népszerű Őrzők a strázsán sorozat, melyben ezúttal Pozán Edit Édesapám, példaképem című írása olvasható.
A Mozaik rovatban kórházmissziói könyvet ismertet Gál Judit, nőszövetségi szolgálatról ír Széll Katalin, egymás segítésére int jegyzetében Bányai László, és korunk labirintusát rajzolja meg Adorjáni László.  
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.