Adományok a szegénység elleni küzdelem világnapján

Adományokat oszt a nélkülöző családoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet összesen 4,5 millió forint értékben ad át élelmiszert a rászorulóknak országszerte, valamint ruhákat, iskolabútorokat, kórházi ágyakat és gyógyászati segédeszközöket adományoznak október 17-én, szerdán.

Az élelmiszereken kívüli segélyszállítmány értéke meghaladja a 2,5 millió forintot és 300 kisdiák tanulmányi körülményeit javítja majd jelentősen.

A Szeretetszolgálat településenként 50 család részére, egyenként 20 kg-os, tartósélelmiszert tartalmazó csomagokat állított össze, amelyben liszt, cukor, só, étolaj és száraztészta található. Természetesen nem csak a szegénység elleni küzdelem világnapján van szükség a nélkülözők megsegítésére, a szervezet folyamatosan támogatja a rászorulókat, mostani adományátadása a hosszú távú segítségnyújtás része. Szendrőládon az árvíz óta segítséget nyújt a szeretetszolgálat, de nem csak a katasztrófa miatt van szükség a segítségnyújtásra, hanem a tartós szociális probléma miatt. Tuzsérról és Mándokról számtalan kérést kapott az elmúlt időszakban segélyszervezetünk, hiszen a devizahitelük miatt kilakoltatott családok megsegítésére tavaly indított Mentőöv program első támogatott családját Tuzsérról segítettük. Terjed a példaértékű támogatás híre, így a környékbeli településeken népszerű lett a Református Szeretetszolgálat tevékenysége.

A világnaphoz kapcsolódóan a Magyar Református Szeretetszolgálat elindítja adományvonalát. A 13600-as szám 66-os kódjának hívásával a támogató 250 forinttal járul hozzá egy nélkülöző megsegítéséhez. Kis adomány – nagy segítség! (A szám csak telefonhívással támogatható, sms küldésével nem, illetve az összes mobilszolgáltató hálózatából elérhető a vonal, de a vezetés szolgáltatóknál ez változó.)

Magyar Református Szeretetszolgálat