Adventi Harangszó

Az adventre tekintő lapszám címoldalán Bojtor István megszólító és szuggesztív erejű igemagyarázata olvasható. A Harangszó vezércikkét Bányai László jegyzi. Írásának címe: Adventi koszorú.

A témához kapcsolódik A Lélek csendje rovat, valamint ünnepi versösszeállítás, mely Babits Mihály, Rainer Maria Rilke, Szabolcska Mihály és Reményik Sándor egy-egy alkotását tartalmazza.
Zilahon tartott, egyházkerületi kórustalálkozóról számol be Orosz Otília Valéria, az Éneklő egyház rovatban. Névadási szokásainkról szól a Hitünk és életünk rovatban olvasható riport, melyben az aktuális kedvencek mellett a leggyakoribb bibliai nevekről is olvashatunk.
Befejező részéhez érkezett Komádi Sándor sorozata, melyben Károlyi Gáspár életéről és bibliafordításáról esik szó, de az Élő emlékezet rovatban olvasható összeállításban könyvajánló és a bibliafordító nevének írásáról szóló interjú is helyet kapott.
A presbiterek felelősségét ecseteli olvasmányos írásában Lévay Botond, a Presbiter oldalon. A Mozaik oldalon Orbán Levente arról cikkezik, hogyan lehet(ne) megszólítani a mai fiatalokat Isten Igéjével.
A lap gazdag hírrovattal jelentkezik, és ismét jelentkezik a világ keresztyén híreit tartalmazó Kitekintő rovat is.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.