Ajándék ismeretleneknek

Az ajándékoknak az a különlegessége, hogy sok-sok ember készítette szeretettel, ismeretleneknek – mondta Szabó István református püspök a Magyar Református Szeretetszolgálat rendezvényén a Józsefvárosi templomban, ahol nélkülöző családokat leptek meg.

Élelmiszert, ajándékokat és Nyilas Misi pakkokat kaptak rászoruló gyerekek – mintegy száznegyvenen – az ünnepségen.

Szabó István dunamelléki püspök úgy fogalmazott: a szeretet az az út, amelyen az ismeretlenek bizalmat nyernek egymás iránt. Jó azt látni, hogy református egyházunk tagjai felelősséget éreznek a számukra talán ismeretlen, de segítségre szorulók iránt. Minden dobozhoz és élelmiszercsomaghoz egy szelíd unszolás is hozzátartozik: keresd Jézus Krisztust, akiről valójában ez az ünnep szól!

Kevés olyan ember jött el, akinél minden rendben van – mondta Bacskai Bálint. A helyi gyülekezet lelkipásztora áhítatában arról beszélt, hogy a Biblia olyan képet ad Máriáról, akinek szintén szüksége volt segítségre. - Máriának sem volt problémamentes az élete – gyermeket várt, de nem a vőlegényétől, gyermeket várt és tudhatta, hogy emiatt újabb adókat kell majd befizetniük. Ha a külsőségekre figyelünk, akkor Máriának Jézus születésekor sem oldódott meg minden problémája. Ezen az ünnepen nekünk is fontos üzenet, hogy ne csak a külsőségekre figyeljünk. A józsefvárosi gyülekezet templomában tartott ünnepségen a menekültmisszió, siketmisszió és vakmisszió is műsorral kedveskedett a résztvevőknek valamint a gyülekezet énekkara és ifjúsági zenekara varázsolt ünnepi hangulatot a templomba.

A regionális Nyilas Misi gálákon kívül a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsony előtt több ezer családhoz juttatta el a cipősdoboznyi ajándékokat. Adományozóknak ezúton is köszönik a sok támogatást, amivel lehetővé tették, hogy segítsenek a nélkülözőkön. 

(Készült a Magyar Református Szeretetszolgálat beszámolója alapján)