Boltot kap a Biblia

Megnyílik Budapest első bibliás könyvesboltja a kilencedik kerületi Ráday utcában. A protestáns bibliakiadásoknak méltó otthont adó református könyvesboltot a Dunamelléki Református Egyházkerület alapította.

 

A könyvesbolt profiljának központi eleme a Biblia, ezért is lett a bolt neve Bibliás Könyvesbolt.
A magyar nyelvű protestáns bibliakiadások mellett kézműves bőrkötésű bibliák és énekeskönyvek, továbbá több mint hetvenféle idegennyelvű biblia is megvásárolható. A bolt stratégiai és szakmai partnere a Magyar Bibliatársulat Alapítvány, amely segíti az eligazodást a könyvpiacon fellelhető bibliafordítások között.

A boltban természetesen nemcsak a bibliatársulat gondozásában lévő kiadások találhatók meg. A könyvkínálatot úgy válogatják össze, hogy a megszokott keresztény könyvek mellett helyet kapjanak a kereszténységet témaként tárgyaló kortárs és klasszikus irodalmi művek, útikönyvek, fotóalbumok, valamint protestáns teológia, keresztyén pszichológia, életvezetés és gyerekkönyvek. 

A Bibliás Könyvesbolt este hétig nyitva tart, így munka után is bárki számára kényelmes vásárlási lehetőséget nyújt, egyben pedig igazodik a Budapest legnépszerűbb sétálóutcája, a Ráday utca életritmusához. 

A Bibliás Könyvesboltot a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházban alakították ki, így akik betérnek vásárolni, vagy akár csak nézelődni, láthatják, hogyan újul meg az ország egyetlen Biblia Múzeuma.
A bolt ugyanis szerves részét képezi az egyedülálló múzeumnak, valamint a Ráday műemlékkönyvtárnak. A tervező Horváth Gyula együtt álmodta meg a három tér – a könyvesbolt, a múzeum és a könyvtár - egységét. 

A könyvesbolt nyitása a Református Zenei Fesztiválhoz kapcsolódik. A nyitó ünnepségen az alapító Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogárdi Szabó István mond köszöntőt május 24-én, pénteken délután 4 órakor.

Az üzlet a fesztivál ideje alatt (május 24-26) végig nyitva tart.
Június végéig 20 százalék kedvezményt adnak minden vásárlónak. 

A zenei fesztiválon nemcsak a Bibliás Könyvesbolt tart nyitva; a Biblia Múzeum két időszaki kiállítással is várja a látogatókat a Ráday u. 28. szám alatt. "Beszédes leveleim, leveles beszélgetéseim" címmel Vadászné Ablonczy Emőke iparművészeti kiállítása, illetve a Magyar Bibliatársulat nemzetközi bibliafordításokból álló kiállítása kap helyet a múzeumban. 

Bibliás Könyvesbolt

1092 Budapest, Ráday u. 28.
Telefon: 476 32 07
+36 30 867 94 03
biblias.konyvesbolt@gmail.com

Nyitva tartás hétfőtől - péntekig: 10-19:00
A Református Zenei Fesztivál (május 24-26) programjai idején végig nyitva tart.