Elítéltektől kapott ki az Evangélikus Hittudományi Egyetem focicsapata

Tiszalök – a Magyar Testvéri Börtöntársaság a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel együttműködve elítéltek és az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóinak focicsapatával mérkőzést szervezett 2010. október 14-én a börtön falain belül.

A teológus hallgatókat Tikász Sándor bv. ezredes úr köszöntötte, aki beszédében elmondta, hogy szeretné, ha a mostani barátságos futballmérkőzés nem egy egyedi alkalom lenne, hanem egy hagyomány kezdeteként üdvözölte a kezdeményezést.

Ezt követően került sor az elítéltek és teológusok közötti két barátságos mérkőzésre. Mindkét mérkőzés kemény küzdelmek között folyt, viszont az eredmények jól tükrözték, hogy a teológusok sokkal inkább lelkük ápolásával, mint fizikai kondíciójuk erőnlétben tartásával vannak elfoglalva. Így az első mérkőzés 9:5, míg a második mérkőzés 6:2 eredménnyel zárult.

A mérkőzést követően Szűcs M. Klára, a tiszalöki börtön református börtönlelkésze köszönte meg a sportszerű helytállást és a barátságos mérkőzéshez illő viselkedést, majd a Magyar Testvéri Börtöntársaság ügyvezető igazgatója, Magyari Márton adta át az elítélteknek a Börtöntársaság ajándékait.

Az ebédet követően Buday Barnabás evangélikus lelkész a teológus-hallgatókkal együttműködve istentiszteleti szolgálattal zárta az együttlétet. Az istentiszteletet a 700 fős börtön összes zárkájában közvetítették. Az istentiszteleten elhangzott a gazdag ifjú példázata, melyről lelkész úr elmondta, hogy úgy, ahogy a gazdag ifjút Jézus megkedvelte, ugyanúgy – tudva saját problémáinkról - kedvel minket a mi Megváltónk a börtön falain belül is. Nagy feladata az embernek, hogy felfedezze, hogy saját oldaláról mi az, mely személyes hitében hátráltatja, mik azok, melyeket levetkőzve közelebb kerülhet az Igazság kérdéséhez. Lelkész úr a prédikációt azzal a gondolattal zárta, hogy Jézus az, aki már bűnösként kedvel minket és mi vagyunk azok, akik hozzáfordulva megnyugvást kaphatunk helytől, időtől, teológiai képesítéstől és minden emberitől függetlenül.

Az egynapos együttlét végén Barátki Attila bv. hadnagy, aki egész nap készségesen kísérte a csoportot köszönte meg az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóinak a szolgálatot.

Fotó és szöveg: Galambos Ádám

Csatolt állományok