Ennyi nem elég!

Már több mint 9 ezer önkéntes jelentkezett a Szeretethídra, de még várják a többi segítő felkiáltójelet. A regisztráció május 14-én, hétfőn zárul.

 

Legyetek felkiáltójellé!
Május 18–19-én határokon innen és túl nem csak azért mozognak az önkéntesek, hogy a saját egészségükért tegyenek valamit. A Szeretethíd is jó alkalom arra, hogy felhívjuk a körülöttünk élők figyelmét, lehet mit tenni, segíteni – mondta portálunknak Fehér Eszter, a Kárpát-medencei református önkéntes napok főkoordinátora.


Áthidalva

Épül a híd a generációk között is, egyre több ifjúsági csoport, óvodások és iskolások vállalnak szolgálatot az idősek körül.
Nagyon sok szociális tevékenységre számítunk. Vannak, akik idősotthonban adnak műsort, mások az idős gyülekezeti tagok kertjét segítenek rendbe rakni, de van olyan is, aki ez alkalommal a nagybevásárlás gondját veszi le a hajlott korúak válláról – ismertette Fehér Eszter.

 

 

Ennyi nem elég?
9300 résztvevője már biztosan lesz a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napoknak, feladat azonban akad még annak is, aki most akar jelentkezni.
"Óvodák, bölcsődék, játszóterek, parkok várják, hogy megszépítsük, kifessük őket a látogatóik örömére. Segíts TE is!" – olvasható a Szeretethíd honlapján. Budapesten még folyamatosan várják a Református Zenei Fesztiválra is a segítőket. A vidéki jelentkezőket az egyházmegyei koordinátorok osztják be, náluk is lehet érdeklődni az elvégzendő feladatokról.

A regisztráció hivatalosan május 10-én zárult volna.
– Még mindig elég sokan jelentkeznek, így kitolódik a 10-ei határidő, május 14-én, hétfőn még lehet regisztrálni – árulta el a főkoordinátor.

 

Lesz hangerő!
Budapesten a rendezvény május 18-án, pénteken 14 órakor kezdődik a Dunamelléki Református Egyházkerület székháza előtt (Ráday utca 28.). Rövid beszéddel köszönti a résztvevőket a Szeretethíd két fővédnöke: Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, valamint Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke. A megnyitón közreműködik a Veszprémi Légierő Zenekara is.

Dobó Márta