Ételosztás nélkülözőknek

Ma kétszáz adag meleg étellel, édességgel, ruhával, forró teával és gyümölccsel ajándékozza meg a rászorulókat a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Budai Református Egyházközség. A Szilágyi Dezső téren az otthontalanok meleg ruhát és alsóneműt is válogathatnak maguknak, hiszen a jelzésük alapján jelenleg erre van a legnagyobb szükségük.

 

A meleg étel mellett lelki segítséget is kaphatnak a nélkülözők, személyes beszélgetések és kiadványok formájában. A nagy hidegben egy forró ital vagy egy tál meleg étel is életmentő lehet, a védő öltözetről nem is beszélve. Fontos a rendszeres segítségnyújtás és az, hogy az ünnepek után is kellő figyelmet fordítsunk az elesettekre. Az otthonaikban, nehéz körülmények között élőknek is nehéz a január, hiszen a Szeretetszolgálathoz beérkező kérések alapján elmondható, hogy számtalan család kiköltekezte magát az ünnepekkor, így januárra sokkal kisebb az otthoni költségvetés.

A Magyar Református Szeretetszolgálat számára fontos a gyülekezetekkel való együttműködés, ennek szép példája a már évekkel ezelőtt kezdődött közös akció a Budai Református Egyházközséggel. Számos alkalommal szerveztünk a gyülekezettel étel- és ruhaosztást. A segítségnyújtás során többször találkoztunk olyanokkal, akik bár nem hajléktalanként élnek, mégis szükségük van egy-egy tál meleg ételre, mert vagy nem jutna pénzük erre, vagy az így megspórolt összeggel a fiatalabb generációt tudják támogatni.

A krízishelyzetben lévő családok megsegítésére lehetőség van a Szeretetszolgálat adományvonalán keresztül is: a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával 250 forinttal támogathatják a nélkülözőket.

Időpont: 2013. január 23. (szerda) 12 óra

Helyszín: Budapest, Szilágyi Dezső tér (templom)