Felkiáltójelként a lábadozók és felvidéki szórványgyülekezetek tagjai között

A budai gyülekezet diakóniai szolgálata a hagyományoknak megfelelően, az idén is több helyszínen kapcsolódott be a Szeretethíd programjaiba.

Önkénteseink május 18-án, péntek délután látogatást tettek a Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházban. Az alkalomra elkísért minket Horváth Dániel teológus hallgató, aki énektanítás után igei üzenetet is közvetített a nehéz sorsú, lábadozó betegeknek. Az áhítat és imádság után a gyülekezeti tagok házi készítésű süteményeket, gyümölcsöt kínáltak, és néhány kedves szóval, érdeklődő beszélgetéssel töltötték együtt a vacsoráig rendelkezésünkre álló időt a betegekkel.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy a legelesettebbek között szolgálhattunk ezen a délutánon!

FOTÓK: https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=117668699992867511835&target=ALBUM&id=5744927737144611681&authkey=Gv1sRgCK20wLKsudvx2gE&feat=email

 

Másnap tovább építettük a Szeretethidat, szőttük a Szeretetszálakat határok nélkül, de ehhez előbb átmentünk a párkányi hídon, egészen Zalabáig.

Ez a felvidéki kisközség már csak száznyolcvan lakossal rendelkezik, közülük tizenöt fő a helyi kis református gyülekezet tagja. Nt Ambrus Erika helyi lelkipásztortól kaptunk felkérést, hogy segítsünk az önkormányzat által hagyományosan megrendezésre kerülő falunapon. A helyi és a környező falvak lakosságát is megmozgató alkalomra azzal a szándékkal mentünk el, hogy ezen a világi rendezvényen is szólalhasson meg az Ige, az üzenet, ami ránk bízatott. Ezen a napon sokan érkeztek a környező falvakból is, mert a gyerekek részére egy kerékpár versenyt rendeztek. Mire a versenyzők és családtagjaik berobogtak, addigra már elkészült a bográcsgulyás. Ebéd után a polgármester asszony köszöntötte a megjelenteket majd a Kincső néptáncegyüttes színvonalas előadásában gyönyörködhettünk. A budaiak egyik csapata kézműveskedésre tanította az ifjú érdeklődőket, a keresztszemes hímzés megismerésére és kis ajándéklap készítésére nyílt lehetőség az ifjú érdeklődők számára. A budai önkéntesek másik csapata pedig bibliai kvíz elkészítésével készült fel erre a napra. A kisebbek számára egy öt kérdésből álló lap készült, a nagyobbak számára egy igazi, 13+1 bibliai témájú, vidám hangvételű kérdéssor került összeállításra, figyelembe véve, hogy a jelenlévők nagyobb része valószínű nem részesül hitoktatásban. Mindkét foglalkozás nagy érdeklődés mellett zajlott. A kisebbeknek készült kvízre 45 megoldás érkezett, a Bibliai Totóra 21 kitöltött lap került leadásra. A gyerekek nagy izgalommal hallgatták meg a jó megoldásokat. Sokat nevettünk, és aki nem tudta eddig, az most megtudhatta, hogy Jézus nem gyalogosan, nem is kerékpáron, hanem szamárháton vonult be Jeruzsálembe Virágvasárnapkor. A résztvevők valamennyien jutalomban részesültek. A Parakletos Könyvesház pályázatán nyert kicsiknek szóló hitmélyítő könyvecskék és egyéb a bibliával, hitünkkel kapcsolatos kiadványok kerültek átadásra, némi kis édesség kíséretében. Öröm volt számunkra, hogy aSzeretethíd program keretén belül ezen a napon segíthettünk a kettős kisebbség nehéz terheit hordozó határon túli hittestvéreinknek az Örömhír hirdetésében, közvetítésében. Istentől megáldott napot tölthettünk együtt! Hála legyen érte az ÚRnak!

 

Fotók: https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=117668699992867511835&target=ALBUM&id=5744962441107015041&authkey=Gv1sRgCLu4w9fdw9jOQA&feat=email