Fügenap

Hálaadó úrvacsorás istentiszteletet tartottak a Baranya megyei Pellérden a parókia megvásárlásáért és festési munkálatainak elkészültéért.

A Pellérdi Református Keresztyén Leányegyházközség lelkipásztori feladatait idén nyárig egy pécsi nyugdíjas lelkipásztor látta el. 

A gyülekezetbe július közepén érkezett új lelkipásztor, a tervek szerint ugyanis a gyülekezetet missziói egyházközséggé alakítják az elkövetkező években. Mivel itt található a környék egyetlen református temploma, az egyházközség a környező térség missziói központjaként funkcionálhat majd. Az immár helyben lakó lelkész a közelmúltban költözhetett be a dunamelléki egyházkerület támogatásával megvásárolt parókiára.

A parókia megvásárlásáért és a festési munkálatok elkészüléséért adtak hálát a pellérdiek 2012. szeptember 30-án, vasárnap. „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők” – a 127. zsoltár 1. verse alapján hirdetett igét a gyülekezet lelkipásztora, Andrási Kristóf Imre. Az úrvacsora osztását Peterdi Dániel esperes, az anyagyülekezet vezető lelkésze végezte.

Az istentisztelet után a templom kertjében egy rövid műsort és a köszöntéseket követően egy bibliai növényt, fügefát ültettek el. Ezt követően szeretetvendégséget tartottak, és a gyülekezet a meghívott vendégekkel együtt megtekinthette a parókiát.