Gyülekezetlátogatáson az őrségi szórványban, Kerkafalván

„Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis, hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által.” Róm 1, 11-12.

A budai gyülekezet diakóniai látogató csoportja már több alkalommal tett látogatást az ország különböző pontjain élő szórvány református gyülekezetetekben, hogy mi magunk is átélhessük a fenti igét: hogy együtt bátorodjunk egymás hite által. Október 9-én vasárnap Kerkafalván jártunk, az ottani kis gyülekezettel lehettünk vasárnapi istentiszteleti közösségben. Vágytunk eljönni az őrségi testvérekhez, hogy elhozzuk a budai gyülekezet üdvözletét, szerény ajándékát, de legfőképpen imádságos megerősítését, hiszen az ország különböző pontjain lévő szórvány gyülekezeteket rendszeresen imáinkban hordozzuk. Már sok felé jártunk, Jászságban, Békésben, Tápióságban, Borsodban, Somogyban, és még sok-sok helyen, de ilyen messzire még nem mentünk el. Kerkafalván már nincs lehetőség arra, hogy itt helyben lakó lelkipásztora legyen. A faluban fogy a lakosság és fogyatkozik a gyülekezet is. Istentiszteletet az innen kb 30 km-re Szentgyörgyvölgyben - feleségével és három kisgyermekével - lakó lelkipásztor tart, kéthetente, minden hónap második és negyedik vasárnapján. Társegyházközségi formában működnek a környező többi kis település református gyülekezeteivel együtt. Nagy lelki öröm és megerősödés volt a testvéri együttlét és az egymás iránti kölcsönös szeretet megtapasztalása. Hálásak vagyunk Istennek, hogy a budai gyülekezet szeretetének hírül vitelében minket használt eszközéül az ÚR! De mi magunk is elmondhatjuk, hogy lelkileg feltöltődtünk, Isten velünk való kegyelmének átélése volt az együtt eltöltött órák legszebb ajándéka, melyet mindannyian megtapasztalhattunk. Jó volt tudatosan megélni, hogy egy közös test tagjai vagyunk, melyeket az Úr rendezett el szép renddel, és e test feje Krisztus. És mindannyian, budaiak, kerkafalvaiak boldog örömmel zenghettük a 228. dicséretünket: Jó tudnom azt, hogy közbenjáróm Hű Jézusom, ki jobbod felől ül. Ő általa, ha hitből várom, Kérésem nálad bizton teljesül. Jó nékem, hogy míg tart ez életem, Szent neved vígan, áldva zenghetem!

A budai diakóniai látogató csoport tagjai: Szigeti Ili diakónus, Bán Emilné Joli pótpresbiter, dr Papp Bálintné Otti gyülekezeti tag, dr Gyenes Károly presbiter, aki a hosszú útra a gépkocsivezetés szolgálatát elvállalta, és Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok

A KERKAFALVAI PARÓKIÁN OLCSÓ SZÁLLÁSLEHETŐSÉG IGÉNYBEVÉTELÉVEL IS LEHET AZ ITTENI SZÓRVÁNY GYÜLEKEZETET TÁMOGATNI!( Mi is ezt tettük: Már szombaton leutaztuk és így vettünk részt a vasárnap 9:30-kor kezdődő istentiszteleten!)
Bíztatjuk erre a többi, távoli gyülekezetet is ! A korábbi parókia épületében kialakított vendégszobák megfelelőek kiscsoportok, házi csoportok lelki alkalmainak megtartására is. Ezzel is támogatni tudjuk őket, ha ide szervezzünk gyülekezeti ifis csoportok csendeshetet vagy nyári hittanos gyermekalkalmakat, ahova esetleg a helyi pár gyermek is be tudna kapcsolódni. A parókia 4 szobás, összesen 30 fekvőhellyel, amiből 21 alsó 9 fő emeletes ágyi elhelyezésű. Van egy jól felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő, mikró, hideg-melegvíz. Fürdőszoba 5-6 tusolóval, mosdóval, 4 db külön WC. A szállásköltséget adományként könyvelik el, 1500 ft/fő/éj. Lehet akár egy hetes turistautat is szervezni, az itteni sok-sok nevezetesség megtekintésére, Őrségben, Göcsejben, Kerkavölgyben, akár átruccanva Ausztriába, Szlovéniába. Ez a táj olyan szép, hogy megéri a fővárosból a 280 km-es autózást, (M7-es autópályát igénybe véve kényelmes tempóban 3 óra alatt elérhető.) mert a táj mellett az emberek is nagyon barátságosak, vendégszeretők. Minket is duruzsoló cserépkályha várt a konyhában! Javasoljuk más gyülekezeteknek is, hogy akár gyülekezeti, akár családi kirándulásokhoz vegyék igénybe ezt a szálláslehetőséget, mert a kis gyülekezet számára ez is nagyon nagy segítséget jelent!

A kiránduláson készült fotók itt megtekinthetők.

 

Kerkafalvi szállással kapcsolatos elérhetőségek:
gondnok: Gergulecz Tiborné: 92/374-326
helyettes lelkipásztor: Hodánics Péter Csaba: 92/355-420
www.kerkafalva.ref.hu