Három nap a tettek mezején!

Indul a 72 óra kompromisszum nélkül

Harmadik alkalommal rendezi meg hazánkban a 72 óra kompromisszum nélkül akciót október 15. és 17. között az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI), amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért.

Ennek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászoruló embereken és környezetükön.

Idén eddig országszerte a 150 projektre mintegy 3500 fiatal regisztrált. A projektek között olyan feladatok szerepelnek többek között mint a „Cukorkát cigarettáért" akció, ételosztás hajléktalanoknak, a „Gurulunk Fehérvár" - kerekes székeseket segítő akció, foglalkozások idősek otthonában, gyermekotthonban, óvodák, iskolák, plébániák előtti tereprendezés, temetők elhanyagolt sírjainak tisztítása, turistautak, fatárolók, vadetetők karbantartása és még számos szociális, karitatív vagy fejlesztő feladat. Külön csapat indul az iszapár sújtotta területre, hogy az ottani munkákat segítse.

A rendezvény országos megnyitójára október 15-én 14 órakor kerül sor, a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

A megnyitón a három történelmi keresztény egyház képviselője Spányi Antal püspök a Katolikus Egyház nevében, Szabó István püspök a Református Egyház nevében, Fabiny Tamás püspök az Evangélikus Egyház nevében köszönti a rendezvény résztvevőit, majd Jakab Rita főkoordinátor foglalja össze a következő három nap eseményeit.

A rendezvény fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök.

A 2002-ben Németországban, Svájcban és Ausztriában indított kezdeményezéshez idén hazánk mellett Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Szlovákia is csatlakozik az akcióhoz. Több helyen országhatárokon átívelő közös projektek valósulnak majd meg.

További információk: www.72ora.hu