Hattyúdal...

Buddhista horoszkópkészítő, Emmi néni a jósnő és református Yoko Ono - Szörényi Levente búcsúzik a színpadtól. Interjú a Heti Válaszban.

Nézem a koncert tévéreklámját. Az izzó metreoritból aláhulló tollacska sokadszorra is a szintén reménytelenül hatásvadász X-faktor főcímet juttatja eszembe.
Pedig örülök ennek  koncertnek. Méltó életművet méltó módon érdemes a nagyérdemű elé tárni, és nem is lesz hiba a színpadi hang- fény- és mindenféle show-technikákkal. De én már csak úgy vagyok médiaszocializálva, hogy ha efféle bombasztikus eszközökkel találkozom, akkor gyanakodni kezdek.
Közben erősen reménykedem, hogy ez csak a sumer eredetű (?) Zikkurat Színpadi Ügynökség igyekezete arra, hogy valamiképpen kifejezze az esemény egyedülállóságát.
Aztán most itt van ez az interjú Leventével a Heti Válaszban. Hát, nem is tudom.
A "szellemi függetlenség okán töretlen identitással" megélt életút kedvesebb számomra egyszerű hallgatóként. Mert a dalait szeretem. Talán jobb lenne, ha kevesebbet olvasnék, és inkább elmennék a koncertre.

 

Hivatalos koncertinformáció:

Hattyúdal - Szörényi Levente Szólókoncert
EGYETLENEGY MEGISMÉTELHETETLEN ELŐADÁS!!!

Csak nagyon keveseknek adatott meg, hogy szellemi függetlenségük okán az elmúlt 65 évet töretlen identitással éljék meg és alkossanak - reményeink szerint - halhatatlan műveket. Ezen kevesek közé tartozik SZÖRÉNYI LEVENTE, aki ebben az évben tölti be 65. életévét és ez alkalommal életében először és döntése szerint utoljára szólókoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, 2010. december 28-án, HATTYÚDAL címmel.

A koncert kiállítása a Művész nevéhez és életművéhez illően nagyszabású, gazdag tartalmú és a XXI. század elvárásainak megfelelően mind színpadtechnikai, mind hangtechnikai és rögzítéstechnikai szempontból az elérhető legmagasabb színvonalon kerül megvalósításra.

 

Fotó: Magyar Hírlap