Idegennyelvű bibliatáborok

Lábam előtt mécses a te igéd - ez az ige a vezérigéje a Szentírás Szövetségnek, amely immár 19 éve szervez angol nyelvű bibliatáborokat gyermekeknek és fiataloknak Magyarországon. A táborok lényege, hogy a nyelv (idén angol és német), illetve a sport vonzerejét felhasználva igyekeznek segíteni a helyi - református és evangélikus - gyülekezetek evangélizációs szolgálatát.

Az idén nagy fába vágták a fejszéjüket, mert 20 helyen vállalták el a program megszervezését, ami nagy hitbeli lépés a tavalyi 16 táborhoz képest. Az igény ezek iránt a táborok iránt évről-évre nő, ahogy a lelkipásztorok felismerik, hogy milyen jó lehetőség ez külsős gyermekek, és rajtuk keresztül a családok megszólítására. Az evangélium átadása, a gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztésén túl a táborok nem titkolt célja, hogy bemutassa az örömteli keresztyén életet, melynek jó bemutatói a főként Nagy-Britanniából érkező hívő fiatalok. Persze a táborokat nem lehetne megrendezni odaszánt, a nyelvet legalább középszinten beszélő magyar keresztyének nélkül, akiknek a toborzása nagy kihívást jelent. Isten gondoskodásából eddig még egy évben sem kellett tábort lemondani a magyar segítők hiánya miatt. Kívánjuk, ez az év se legyen kivétel!

Aki szívesen segítené az alapítvány munkáját önkéntesként vagy a gyermekek részvételét támogatva, kapcsolatba léphet a táborszervező munkatárssal, Daxner Tamással a Szentírásszövetség honlapján.

Csatolt állományok