III. Érintkezés - Magasság és mélység, dimenziók az érintésben

Öngyógyító szolgálat

 

 

Az együttélés kényszerének paradigmája: egy hideg téli napon a sünök fázni kezdtek. Hogy melegíthessék egymást, addig-meddig helyezkedtek, hogy elegendő közelségbe kerüljenek, de a tüskéikkel ne is szúrják meg egymást. (Schopenhauer)

Nagyon jó egyetértésben, egy hitrendszerben élni, mozogni. Mire van szükségünk ehhez? A szükségletpiramis (Maslow) alján elhelyezkedő fizikai szükségletek után fő szükségletként először a biztonság jelenik meg, a következő a szeretet, majd ezt követi az önmegvalósítás. Ez a fogalom konzumkultúránkban magához ragadta a hatalmat: mindegy milyen áron, de te légy valaki! A 60-as évek végén jutott el oda Maslow, hogy valami még hiányzik ebből a piramisból. Akármilyen magasra jutottál, kell, hogy tartozz valahova.

Mi végre élek, mi a rendeltetésem? Merre tartok és mi az, ami hiányzik? Szükséges, hogy az életedet belehelyezd az univerzum kereteibe, mert az univerzum páratlan csillaga vagy. Ki a nagy rendszergazda? Az univerzum gazdája létünk indítója és befogadója, az isteni kegyelem. Lépd át a személyest, emelkedj magasabb dimenzióba! A magasrendű élet minden tényezője az egészségedet szolgálja. Ha teszel bárkiért valamit, a te immunrendszered kerül jobb állapotba (Terézanya-effektus). Az élet legmagasabb rendű célja a szolgálat.

Mérges vagy: ez (szép magyar nyelvünk milyen jól kifejezi!) mérgezett állapot, mert a stresszhormonok magas szintje ártalmára van a szervezetnek. Hordozod a sérelmeket, pusztító feszültség van benned. Mit kezdesz ezzel? Sok betegség kifejlődésében döntő szerepe van a sejtjeidben feszültségként őrzött haragnak, indulatnak. Honnan tudod, hogy haragszol, hogy szorongsz? Szorul a gyomrod, a nyelőcsöved, nem tudsz lenyelni egy falatot sem, a tested, mint egy hatalmas rezonátor szerv kifejezője az érzelmeknek. Ha megbocsátasz, ezeket a feszültségeket útjukra bocsátod. Ha Isten elé leteszed és szánod-bánod,  valódi megtisztulásban lesz részed.

Tudj hálát adni, köszönetet mondani! Micsoda hatása van a lélekre ennek! A szerető Istenben bízni, nevetni, reménykedni, jövőképet álmodni - ez az életerő. Tudj szeretni, ne mulaszd el kifejezni a szeretetedet! Keresd meg a helyedet és szolgálj!