Jól működő gyakorlatok

Milyen lehetőséget kapnak a református gyülekezetekben a fogyatékkal élők? – erre keresnek jó példákat a református egyházban. Pályázatot hirdet a református szeretetszolgálat „Jól működő gyakorlatok, megvalósult projektek gyülekezetek akadálymentesítésében" címmel. A beadási határidő: január 25., péntek.

 

Lehetőségek
A Hitvallás évében a modern kori hitvallás egyik fontos területét helyezi előtérbe a pályázatot kiíró Magyar Református Szeretetszolgálat és az MRE Szeretetszolgálati Iroda. Arra kíváncsiak, hogy a testi vagy értelmi fogyatékkal élők milyen lehetőségeket, szerepet kapnak egy-egy gyülekezetben.

Olyan megvalósult projektek, gyakorlatok leírását várják a Kárpát-medence magyar gyülekezeteitől, melyek segítségével az akadályozottak is esélyt kapnak arra, hogy a gyülekezeti alkalmakon részt vehessenek és a közösség aktív tagjai legyenek. Választ várnak arra, hogy milyen külön alkalmakat tartanak a fogyatékkal élőknek? Hogyan élnek közösségben az ép testvéreikkel? Hogyan segít a gyülekezet a helyzetükön? Hogyan tudnak ők segíteni, és aktív részeseivé válni a közösségüknek?

Arra kérik a pályázókat, hogy a teljes folyamatot mutassák be: hogyan kerültek látókörükbe a sérült emberek? Hogy sikerült őket a gyülekezetbe behozni? Milyen nehézségei voltak a beilleszkedésnek? Hogyan készítették fel a gyülekezeti tagokat a sérültekkel való bánásmódra?

A pályázat célja a jól működő gyakorlatok, modellek összegyűjtése és bemutatása egy készülő konferencián, melynek tervezett időpontja 2013 márciusa. A legjobb gyakorlatokat a honlapján is bemutatja a szeretetszolgálat.

"...mondta az ő szolgájának: menj ki gyorsan a város útjaira és utcáira, és hozd be ide a szegényeket, a nyomorékokat, a sántákat és a vakokat. ... hogy megteljék a házam." Luk. 14. 21/b és 23/b.

A pályázat formai és tartalmi követelményei:

A pályázat hossza maximum 5 oldal legyen (kb. 15000 karakter szóközökkel együtt). A pályázatban szerepeljen, hogy mióta működik a gyülekezetben a bemutatott modell. A pályázatot beadhatja a lelkipásztor vagy bármely gyülekezeti tag, ez utóbbi esetben a lelkész aláírása is szükséges. A pályázat minőségét és értékét erősítheti, ha a pályázó, miután ismerteti a gyakorlatot, annak eredményeiről, gyülekezetépítő hatásáról is beszámol.

Kérjük, hogy a pályázat beadásához pályázati adatlapot mellékeljenek, amelyet megtalálnak ITT. További mellékletek csatolása nem szükséges.

Pályázatok bírálata, döntéshozatal, díjak:
A határidőre benyújtott pályázatot a Szeretetszolgálati Iroda által felkért bíráló bizottság minősíti és hoz döntést a pályázat eredményéről.

I. díj: 150.000,- Ft.
II. II. díj: 100.000.-Ft.
III. III. díj: 50.000.-Ft.

A pályázat benyújtásának határideje (postára adás dátuma): 2013. január 25. péntek

on-line határidő: 2013. január 25. 17:00.
Beadási címek: MRE Szeretetszolgálati Iroda, 1146 Budapest, Hungária krt. 200. ill. vad.lilla@jobbadni.hu

További felvilágosítás: Vad Lilla
Telefon: 06-1-460-0747 Mobil: 06-30-678-7355 Fax: 06-1-460-0747, e-mail: vad.lilla@jobbadni.hu 

További információk: www.jobbadni.hu