Joó Sándor: Számadás

A huszadik század egyik meghatározó lelkipásztorának igehirdetéseit gondozó sorozat huszadik - utolsó -  kötetét vehetjük kezünkbe.

Ez a kötet pasaréti szolgálatának első éveit öleli fel 1937. december 31-től 1943. december 31-ig. Ezek egy 30-32 éves fiatalember beszédei, amelyek azonban ugyanolyan bibliahű, Krisztus-központú, hitépítő és a valós élet kérdéseire választ közvetítő igehirdetések, mint a későbbiek.

Ami a címadó korai prédikációból kitűnik, az jellemző Joó Sándor egész szolgálatára: a bűn komolyságának és következményeinek felmutatása, az Isten végtelen nagy szeretetéről szóló örömhír, Krisztus golgotai áldozatának mindent helyreállító jelentősége, a benne hívők új életének lehetősége és gazdagsága, s a hívő ember felelőssége valamilyen módon minden igehirdetésben megszólal. S mindez világos, logikus, egymásra épülő mondatokban, szép magyar nyelven.

 

Ennek az utolsó kötetnek értékes többlete, hogy mind a húsz könyvben megjelent prédikációk textusait tartalmazza, a bibliai könyvek sorrendjében, így könnyű utánakeresni bármelyik beszédnek.

 

 

Megrendelhető:

Református Egyház
1122. Budapest, Csaba u. 3.
Vagy telefonon: 376 9207