Karácsonyi Harangszó

"Krisztus Jézus érkezése tudatosította és azóta állandóan tudatosítja, hogy Vele felismerhetően útelágazáshoz érkezik az ember" - fogalmaz a lap címoldalán olvasható ünnepi pásztorlevelében Csűry István püspök. Ugyanott a 21. század - sok esetben - Krisztus nélküli karácsonyát tárja elénk Mai betlehemes című hangulatos írásában Lovász István.

Az év utolsó, Krisztusra mutató ünnepi lapszámában ismert képzőművészek alkotásai szolgálnak illusztráció gyanánt. Az irodalom kedvelői Olosz Lajos, Sík Sándor, Szemlér Ferenc és Müller Dezső verseit, valamint a Hit és kultúra rovatban Móricz Zsigmond Karácsonyi ének című prózáját találják a lapszámban.
Idén kétoldalasra bővült az ünnepi lapszám kedvelt rovata, a Karácsonyi emlék, melyben ezúttal Forró László, Csohány János, Venter Miklós és Szakács Zoltán idéz fel és oszt meg egy-egy számára fontos ünnepi momentumot.
A Karácsonyi mozaik rovatban egyebek mellett Veres Piroska jegyzete és Adorjáni László karikatúrája található.
Az ünnepi lapszám nyolcadik oldala hagyományosan az óesztendőre tekint. Fábián Tibor év végi számvetésében köszönetet mond a lap munkatársainak, olvasóinak, készítőinek és terjesztőinek. A szerzői névsorban pedig a Harangszó ez évi szerzőit sorolja fel köszönetnyilvánítással a főszerkesztő, aki munkatársai nevében ezúton is örömökben gazdag Krisztus-ünnepet és boldog új esztendőt kíván!
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.