Karakter másodszor

Ugródeszka vagy végállomás a külföldi munka? Hogyan lehet adósság nélkül felépíteni egy "tiptop" templomot a válság kellős közepén? Tényleg Isten szava a Biblia? Mi történik, ha örökbe fogad a gyülekezet a lakásmaffia kezébe került családot? Miben segítettek a halott gyerekek a professzornak? Hogyan lehet megszabadulni a kábítószerfüggőségtől tizenöt év kemény drogozás után? – számos kérdés és őszinte válaszok a rövidesen megjelenő Karakter magazinban. Válogatott írások Dunamellékről.

Nagy érdeklődés övezte a Karakter magazin első számát, amely karácsony táján jelent meg első alkalommal. A magazin a Dunamelléki Református Egyházkerület időszakos kiadványában a Parókia portálon megjelent írásokból válogatunk.


A magazinban azokat a karaktereket szeretnénk közel hozni az Olvasóhoz, akik értékes dolgokat tesznek, többen közülük szakmájukban hazánk élvonalába tartoznak. Lelkész, színművész, genetikus egyaránt megosztja velünk legértékesebb gondolatait; de a sorok között ott vannak azok a hírnévvel nem rendelkező egyszerű emberek, gyülekezeti tagok is, akik napról napra áldozatot vállalnak embertársaikért. Ezek az emberek köztünk élnek, itt, Dunamelléken. Róluk az elmúlt fél évben olvashattak cikkeket a Parókia portálon, a legmegkapóbb történetek pedig most reményeink szerint azokhoz is eljuthatnak, akik a képernyő képpontjai helyett szívesebben látják a nyomtatott betűket.

Kultúra, élettörténetek és reflexiók a körülöttünk lévő világra, mindarra, ami velünk történik - erről szól a Karakter második száma, amit különösen is ajánlunk a fiatalok figyelmébe. Sokukat érinti ugyanis a kérdés: itthon vagy külföldön folytassák-e útjukat. Mi - hasonlóan a magazin többi írásához - az érintettek véleményét és igazi indokait szeretnénk megmutatni.

A Karakter magazin terjesztéséről rövidesen pontos tájékoztatást adunk. Egy biztos: a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón a fesztiválozók már hozzájuthatnak a Karakter magazinhoz, és természtesen találkozhatnak a Parókia portál újságíróival is. Mindenkit szeretettel várunk!