Krisztus mozdulata - Esti áhítat

Steinbach József püspök
07.21. csütörtök

A Jézus Krisztus által megérintett ember a másik emberre talál.

2.Kor.13,11-13
„Állítsátok helyre a jó rendet magatok között…”


Jézus Krisztus érintése talpra állít minket és átjárja az életünket, mint mikor valakit áramütés ér. Isten érintése megragad, legyőz és elkötelez. Általa rend lesz bennünk és a másik ember felé kinyílunk. Nem csak önmagunkkal vagyunk tele, de megelőzzük, megszólítjuk a másikat, mert érdekel, hogy mit él át, mit hisz, milyen körülmények között él? Az élő hithez szükségünk van a másikra.

Az Istennel való kapcsolatunkat a másik emberrel való kapcsolatunk mutatja meg igazán. A Krisztus által megérintett embernek rendben vannak a kapcsolatai a házasságában, a családjában, a gyülekezetében. Milyen konfliktusokban élsz? A hat milliárd ember közül egyért különösképpen felelősséggel tartozol. Nehéz műfaj a család, a működő házasság kegyelmi állapot, de ki járjon ebben elől, ha nem mi?
A Krisztus által megérintett ember nyitott a világ felé, az erre irányuló mozdulat a Krisztus mozdulata. Nem fél olyanokkal beszélgetni, aki mást gondol az életről, meg akarja érteni és krisztusi szeretettel körülvenni a másikat. Érints meg bennünket, Urunk, hogy ilyenekké lehessünk!