Látható, hallható

Európában az egyházaknak szükségük van egy olyan közös szervezetre, amelyben láthatóvá, hallhatóvá válhatnak a társadalom és a politika számára – mondta az Európai Egyházak Konferenciájáról (CEC) – Martin Schindehütte Budapesten. A Németországi Protestáns Egyház (EKD) külkapcsolatokért felelős püspöke vasárnap a Budavári evangélikus templomban hirdetett igét. A CEC egy hetes nagygyűlése kedden ér véget.

Az evangelikus.hu beszámolója és video interjúja:

Martin Schindehütte Ézsaiás 43. fejezetének első verseiről tartott prédikációjában hangsúlyozta, hogy bár sok ember érzi magát a társadalomból kitaszítottnak, mert nincsen munkája, vagy már nincsen szükség a munkájára, Isten mégis felemeli az embert, bármilyen szituációban is él. Az Európai Egyházak Konferenciájának szerepét pedig abban érzi fontosnak, hogy közös egyházi hangot képviselhet egy olyan világban, ahol a szekularizáció egyre nagyobb teret hódít.

Mellette a veronai gyülekezet lelkésze és a Svéd Egyház ortodox kapcsolatokért felelős püspöke is köszöntötték a gyülekezet tagjait az úrvacsorával záruló istentiszteleten. 

_

A CEC nagygyűlésről a reformatus.hu és az evangelikus.hu oldalon is olvashatnak beszámolókat.

Képek: reformatus.hu, evangelikus.hu